Grad

Ministarstvo potvrdilo osnivanje ustanove Ragusa

Ministarstvo potvrdilo osnivanje ustanove Ragusa

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske odgovorilo je na zahtjev Grada Dubrovnika te je Rješenjem utvrdilo da je Odluka o osnivanju javne ustanove socijalne skrbi Dom za starije osobe Ragusa u skladu sa Zakonom o ustanovama, Zakonom o socijalnoj skrbi i drugim posebnim propisima.

Naime, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika je na svojoj 11. sjednici održanoj 9. svibnja 2022. donijelo Odluku o osnivanju navedene ustanove kao javne ustanove za pružanje socijalnih usluga. Ustanova Dom za starije osobe Ragusa upravljat će novim domovima za starije i nemoćne osobe – Domom umirovljenika koji se gradi u Gružu na mjestu bivšeg hotela Gruž te budućim Domom za starije i nemoćne koji će se graditi pored Opće bolnice Dubrovnik.

Rekonstrukcijom i uređenjem doma hotelskog tipa u Gružu, prvim novim domom za starije koji se u Dubrovniku radi nakon 51 godinu, i izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice većinom će se zadovoljiti potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika, što je jedna od najvažnijih mjera ove gradske uprave usmjerenih na podizanje kvalitete života i skrbi za sugrađane treće životne dobi.

-Osnivanje ustanove osnovni je preduvjet kako bi i Dom u Gružu mogao postati sastavni dio mreže domova, što ujedno znači smanjenje troškova smještaja –

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist