GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik obišao gradilište budućeg doma umirovljenika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković prošlog je tjedna sa suradnicima obišao gradilište projekta Rekonstrukcije Hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe – tipa hotel, gdje je u tijeku gradnja prvog doma umirovljenika u Dubrovniku nakon 51 godine. Radovi napreduju zaista dobro, rekao je gradonačelnik Franković, a naglasio je da je demolirana velika dizalica što znači da je većina građevinsko konstruktivnih radova pri kraju.
—Usred koronakrize i nedostatka radne snage opravdano je manje kašnjenje koje ničim neće utjecati na one ključne termine koje smo zacrtali za otvaranje samog doma, to je jesen ove godine. Pred nama je, nakon završetka ovog procesa izgradnje, i raspisivanje natječaja za opremanje cijeloga prostora tako da se nadam da ćemo u idućih mjesec i pol do dva mjeseca maksimalno raspisati navedeni natječaj i započeti s procesom uređenja samog objekta – kazao je gradonačelnik. Prilikom obilaska najavljeni su i planovi oko uređenja pravnog statusa buduće ustanove. Naime, dom za starije i nemoćne u Gružu imat će jedinstvenu upravu s budućim domom umirovljenika ispod Opće bolnice za koji je nedavno ishođena građevinska dozvola.
—Jedinstvena uprava, jedinstvena ustanova, samim time i manji troškovi. Ono što nam je naravno cilj je, da i jedan i drugi dom uđu u mrežu domova što bi značilo i za sve naše umirovljenike znatno povoljniju cijena od komercijalne cijene koju bi imali ovi domovi da nisu sastavni dio mreže domova – rekao je gradonačelnik. Podsjetimo, dogradnjom, nadogradnjom te prenamjenom zgrade, od zadanog objekta dobit će se koristan i udoban prostor podijeljen na pet etaža predviđen za smještaj 48 umirovljenika u 32 smještajne jedinice.

Dom u Gružu značajno će podignuti kvalitetu i dostojanstvo života stanovnika treće životne dobi.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad postavio 400 metara novih rukohvata u osam ulica

Od početka godine Grad Dubrovnik je putem Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu postavio rukohvate na osam novih lokacija na području šest gradskih kotara. Tijekom siječnja i veljače rukohvati u ukupnoj duljini od 400 metara postavljeni su u ulicama: Natka Nodila, Bruna Bušića, Matije Gupca, Marina Kneževića, Antuna Gustava Matoša, Gornji Kono, Od svetog Mihajla te na predjelu Danača, na putu koji vodi do crkve sv. Marije i groblja. U Ulici Bana Josipa Jelačića postavljena je nedostajuća zaštitna ograda duljine gotovo 40 metara. Radovi postavljanja rukohvata provedeni su u suradnji s gradskim kotarima i na zahtjeve građana tih područja, a sve u cilju kako bi se starijim i teže pokretljivim građanima omogućilo lakše i sigurnije kretanje. Također, u suradnji s Gradskim kotarom Grad radi se na projektu postavljanja rukohvata na novim lokacijama unutar povijesne jezgre, a sve pojedinosti, od načina postavljanja do izgleda samih rukohvata, usuglašuju se s Konzervatorskim odjelom u Dubrovniku.

Vrijednost navedenih investicija ukupno iznosi 95 tisuća kuna (bez PDV-a).  

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 9. ožujka 2022.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist