GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled

CENTAR ZA PRUŽANJE USLUGA DUBROVNIK Projekt predstavljen resornom ministarstvu
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić sudjelovali su prošlog tjedna na rad­nom sastanku u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i soci­jalne politike na temu budućeg cen­tra za pružanje usluga u zajednici u Dubrovniku.
Susreli su se s ravnateljicom Zavoda za socijalni rad Tatjanom Katkić Stanić i načelnicom Sektora za razvoj i unap­ređenje socijalnih usluga Anicom Ježić, a u ime Dubrovačko-neretvanske župa­nije sastanku su nazočile savjetnica župana Žana Marević i ravnateljica Regionalne agencije DUNEAMelanija Milić. Zamjenica Tepšić je istaknula formiranje Centra za pružanje usluga u zajednici namijenjenog osobama s teškoćama u razvoju i osobama s inte­lektualnim teškoćama iznad 21 godine života kao prioritetno ulaganje u nado­lazećem razdoblju te je izvijestila o pripremi projekta koji je ocijenjen kao optimalan model za podizanje razine skrbi o navedenim skupinama.
Projekt će biti i sastavni dio Socijal­nog plana Dubrovačko-neretvanske županije, usklađenog s Nacionalnim planom za razvitak socijalnih usluga te će biti dio jedne od postojećih usta­nova slične namjene koje djeluju na području grada i županije, u sklopu nacionalne mreže ustanova. Budući Centar nalazit će se u Orašcu, a sred­stva za njegovu izgradnju i opremanje Grad će osigurati kroz dostupne EU fondove.
Realizacijom projekta osobama s teškoćama pružiti će se nadstandard u socijalnoj skrbi kroz različite i programe.
c 1640097582
RAZVOJ VODOOPSKRBE I ODVODNJE Vodovodu Dubrovnik 45,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava
Za investicijske projekte izgrad­nje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje, Vodovod Dubrovnik bespo­vratno je iz EU fondova i nacionalnih sredstava dobio 45,6 milijuna kuna. Tom prigodom u Zagrebu je potpisan ugovor o dodjeli tih sredstava za pro­jekt pod nazivom ‘Izgradnja/dograd­nja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i dogradnja sustava vodoopskrbe na odabranim područ­jima Grada Dubrovnika i Općine Ston’, a potpisali su ga u ime Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, mini­star Tomislav Ćorić, u ime Hrvatskih voda generalni direktor Zoran Đuro­ković te predsjednik Uprave Vodo­voda Dubrovnik Lukša Matušić. Dio dodijeljenih sredstava koristit će se za financiranje radova na izgrad­nji sustava vodoopskrbe i odvodnje naselja Orašac te sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na otoku Lopudu. Naime, na ovaj poziv mogli prijaviti samo već započeti pro­jekti, a u prihvatljive troškove ulazili su samo oni nastali nakon 1. veljače 2020. godine, bez PDV-a i ostalih neprihvat­ljivih troškova.
Ukupna investicijska vrijednost svih prijavljenih projekata je oko 75,9 milijuna kuna s PDV-om i uključenim nepredviđenim troškovima, od čega prihvatljivi troškovi iznose 50,7 mili­juna kuna, a ukupan sufinancirani iznos je nešto viši od 45,6 milijuna kuna bez PDV-a.
Nacionalna sredstva sufinan­ciranja iznose nešto više od pet milijuna kuna, dok 40,5 milijuna kuna proizlazi iz EU fondova.
c Potpisivanje ugovora 1

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 29. prosinca 2021.

Pročitajte još

[FOTO] GRADONAČELNIK U OBILASKU RADOVA ‘Cesta Tamarić olakšat će život stanovnicima Mokošice’

Dulist

Franković: Kuće za odmor su komercijalni smještaj, a rješenje je novi paket poreznog zakona

Dulist

POTPISAN UGOVOR Kreće obnova nogometnog i košarkaškog igrališta u Gospinom polju

Dulist