GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Isplaćeno 160 tisuća kuna za učeničke i studentske stipendije

Grad Dubrovnik isplatio je 159.100,00 kuna na ime učeničkih i studentskih stipendija za mjesec listopad. Ukupno su isplaćeni mjesečni iznosi stipendija za 133 učenika/ce i studenta/ce. Iznosi stipendija, podsjetimo, značajno su povećani prije dvije godine pa se učeničke stipendije kreću od 500,00 kuna mjesečno za učenike koji se školuju u Dubrovniku do 1000,00 kuna, koliko se mjesečno isplaćuje učenicima s mjestom obrazovanja izvan Dubrovnika. Studentske stipendije iznose 800,00 kuna mjesečno za studiranje u Dubrovniku odnosno 1.500,00 kuna mjesečno za studente koji studijske programe polaze izvan Dubrovnika. Također, u tijeku je i natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2021/2022. Raspisan je u pet kategorija: za nadarene studente, za deficitarna zanimanja, za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja, za učenike i studente koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata te za studente koji su osobe s invaliditetom.

Jednako kao i prošle godine, i ovogodišnjim natječajima naglasak se stavlja na zanimanja u zdravstvu, uključujući doktore medicine, medicinske sestre i tehničare te ostalo zdravstveno osoblje.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Izdana dozvola i za II. fazu rekonstrukcije tenis terena u Lapadu

Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika izdao je građevinsku dozvolu i za II. fazu projekta rekonstrukcije tenis terena i pratećih građevina Tenis kluba Dubrovnik u Lapadu. Druga faza odnosi se na uređenje tribina s fitness centrom, svlačionicama, skladištem i uredima za administraciju. Za prvu fazu je već prethodno izdana građevinska dozvola kojom je odobrena rekonstrukcija, odnosno natkrivanje dva tenis terena izgradnjom suvremeno oblikovane dvorane lučne konstrukcije. Planirani zahvat II. faze obuhvaća rekonstrukciju postojećih građevina uz tenis terene, odnosno svlačionica i drugih prostora ispod tribina. Na razini prizemlja, ulaz s istočne strane, planirane su muške i ženske svlačionice s pripadajućim sanitarnim čvorovima i tuševima te multifunkcionalna dvorana sa spravama za vježbanje. Ulazom sa sjeverne strane pristupa se prostorima za trenere, spremištu te prostorijama namijenjenim osobama s invaliditetom – predprostor, svlačionice i kupaonica. Na razini prizemlja nalaze se i prostori stambene namjene koji se planiraju rekonstruirati i prenamijeniti u polivalentne klupske prostore. Na razini prvog kata postojeći stambeni prostori prenamijenit će se u jedan poslovni prostor te prostore spremišta. Uz to je planirana i sanacija dijelova fasade te uređenja prostora gledališta s postavljanjem 759 sjedalica, kao i ograđeni prostor za privremeno odlaganje otpada. Nenatkrivena terasa uz postojeću poslovnu građevinu (restoran i uprava kluba) planira se uzdignuti na razinu šetnice.

Uređenjem kompleksa podignut će se razina kvalitete, osigurati bolja funkcionalnost i omogućiti Tenis klubu Dubrovnik organizaciju različitih međunarodnih natjecanja te priprema kroz čitavu godinu.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad Dubrovnik isplatio subvencije za najam stana mladim osobama

U sklopu Mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika isplaćena su sredstva za subvencije najma stana mladim osobama i obiteljima za mjesec rujan. Za 56 korisnika isplaćeno je ukupno 29 tisuća kuna, dok se na godišnjoj razini za realizaciju ove mjere iz gradskog proračuna izdvaja do 350 tisuća kuna. Grad Dubrovnik tako mladim osobama do navršenih 35 godina života koji imaju prebivalište na području grada Dubrovnika najmanje pet godina i koji u svom vlasništvu nemaju nekretnina, a čiji mjesečni dohodak po članu kućanstva nije veći od prosječne isplaćene neto plaće u Republici Hrvatskoj, osigurava novčanu potporu za plaćanje najma stana. Mjesečni iznos subvencije iznosi 400 kuna za samca, 500 kuna za dvočlano kućanstvo, 600 za tročlano i 750 kuna za četveročlano kućanstvo i više, a sve sukladno Mjerama socijalnog programa Grada Dubrovnika za 2021. godinu. Naime, pravo na subvenciju troškova za najam stana u prethodnom mjesecu ostvarila su dvadeset četiri samca, jedanaest parova, dvije jednoroditeljske obitelji i devetnaest parova s djecom.

Tijekom mjeseca listopada isplaćena je i subvencija u iznosu od 286.900 kuna za podstanarstvo 228 korisnika slabijeg materijalnog statusa.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 10. studenog 2021.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist