GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Škole i vrtići spremni za početak nove školske godine

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima održao je radni sastanak s ravnateljicama osnovnih škola te ravnateljicama dječjih vrtića na području Grada Dubrovnika. Glavna tema sastanka bila je priprema za novu za novu školsku odnosno predškolsku godinu. Ujedno, gradonačelnik je izvijestio ravnateljice o daljnjim planovima gradske uprave u poboljšanju osnovnoškolskog i predškolskog standarda. Nakon što je izgrađena Osnovna škola Montovjerna, koja je prva nova škola izgrađena nakon više od 30 godina, Grad Dubrovnik u rujnu započinje s izgradnjom nove škole u povijesnoj jezgri u ulici Ilije Sarake, a projekt obuhvaća i rekonstrukciju postojeće škole Marina Getaldića. Sukladno najavi ministarstva znanosti i obrazovanja o dodjeli bespovratnih sredstava u nadolazećem razdoblju, a na ime povećanja standarda u osnovnoškolskim i predškolskim ustanovama, Grad Dubrovnik pripremit će za natječaj sljedeće projekte: dogradnja osnovne škole Mokošica – pred ishođenjem građevinske dozvole, izgradnja vrtića Pčelica – ishođena građevinska dozvola, izgradnja vrtića Komolac – izrađeno idejno rješenje, dogradnja osnovne škole Ivan Gundulić – u pripremi potrebna dokumentacija, dogradnja osnovne škole Orašac i izgradnja sportske dvorane – ishođena građevinska dozvola za školsku dvoranu i u pripremi izrada dokumentacije za dogradnju osnovne škole.
Ministarstvo pravosuđa potpisali su 25. srpnja 2018. godine Sporazum o sufinanciranju radova, temeljem kojeg se izgradnja prostornih kapaciteta sufinancira u omjerima – 55 posto Ministarstvo pravosuđa i uprave, 10 posto Dubrovačko-neretvanska županija i 35 posto Grad Dubrovnik.

Cilj grada Dubrovnika je da do 2024. godine sve osnovne škole uvede u režim nastave u jednoj smjeni dok bi svi vrtići trebali u potpunosti ispunjavati pedagoške standarde.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik Franković održao sastanak s ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sastao se u prostorijama Općinskog suda s ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom koji je u radnom posjetu Dubrovniku. Sastanku su nazočili i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, župan Nikola Dobroslavić i njegov zamjenik Joško Cebalo, a jedna od glavnih tema bila je realizacija projekta kojim se dugoročno osiguravaju prostorni kapaciteti sudova Zatvora u Dubrovniku. Naime, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županije i Ministarstvo pravosuđa potpisali su 25. srpnja 2018. godine Sporazum o sufinanciranju radova, temeljem kojeg se izgradnja prostornih kapaciteta sufinancira u omjerima – 55 posto Ministarstvo pravosuđa i uprave, 10 posto Dubrovačko-neretvanska županija i 35 posto Grad Dubrovnik.

Realizacijom ovog projekta osigurat će se dostatni prostorni kapaciteti za smještaj svih pravosudnih tijela u Gradu Dubrovniku.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 1. rujna 2021.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist