GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradska društva i ustanove financijski stabilna i likvidna

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković održao je sastanke sa svim direktorima gradskih društava i ravnateljima javnih ustanova Grada Dubrovnika. Za sva su društava i ustanove predočena financijska stanja, sva društva su likvidna te stoje puno bolje nego na početku prošlog mandata (lipanj 2017. godine), a unatoč činjenici da je iza nas petnaest mjeseci financijske i zdravstvene krize. Ravnatelji i direktori gradskih društava i ustanova ujedno su gradonačelnika Frankovića izvijestili o tijeku pripreme za sezonu. Gradonačelnik je kazao kako od komunalnih društava očekuje brzu reakciju na komunalne probleme na koje građani budu ukazivali, a od kulturnih ustanova ponudu koja će u sezoni odgovoriti na zahtjeve i turista i građana. Dubrovački gradonačelnik i ovom je prilikom najavio reorganizaciju gradske uprave, ali samo u smjeru bržeg i kvalitetnijeg rješavanja komunalnih problema građana.

Gradonačelnik Franković na početku još jednog mandata iskazao je spremnost za nastavak uspješne suradnje i odgovaranje na potrebe svih stanovnika Dubrovnika.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Ishođena pravomoćna uporabna dozvola

Cesta s infrastrukturom za zgrade HRVI u Novoj Mokošici nakon uspješno provedenog tehničkog prijema dobila je pravomoćnu uporabnu dozvolu. Radovi na izgradnji priključka na gradsku cestu te 322 metra duge prometnice s parkiralištem, četiri kolna ulaza, javnom rasvjetom i hidrantskom mrežom započeli su u kolovozu 2020. godine i završeni su u ugovorenom roku. Nova ulica se na početku zahvata uklopila u gradsku prometnicu kod novog kružnog toka, a raspolaže s četiri kolna ulaza za pristup zgradama. Širina kolnika s dva prometa traka iznosi 5,5 metara uz obostrani nogostup širine 1,60 metara. Duž ceste izvedena je oborinska odvodnja, odvodnja otpadnih voda, vodovodna i protupožarna instalacija te distributivna telekomunikacijska kanalizacija(DTK) i javna rasvjeta.

Izvođač radova bila je tvrtka Texo gradnja d.o.o. iz Mlina, stručni nadzor proveo je Institut IGH d.d. Zagreb, a projektantski nadzor Arhitektura i graditeljstvo Goluža d.o.o. iz Metkovića.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Postavljena dizala za osobe sa invaliditetom

Sukladno odredbama Strategije za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom, Grad Dubrovnik svake godine na početku kupališne sezone postavlja dizala za osobe s invaliditetom na dubrovačkim plažama. Dizala su postavljena na četiri lokacije: Zaton Veliki, kod postaje Vatrogasnog doma u Zatonu, Mandrač u Solitudu i Copacabana. Ovaj tjedan postavit će se dizala na plažama u Donjem Čelu na Koločepu, Lopudu i Suđurđu. Podsjetimo, gradonačelnik Franković prošle je godine imenovao Koordinacijski tim sa zadaćom svakodnevnog praćenja korištenja i međusobnog obavještavanja o stanju dizala za osobe s invaliditetom na plažama na podruju Grada Dubrovnika te za ažurnost u postupku otklanjanja možebitnih kvarova na dizalima, čime se bitno unaprijedilo funkcioniranje i održavanje dizala, na zadovoljstvo naših sugrađana i gostiju koji su osobe s invaliditetom.

Dizala za osobe sa invaliditetom znatno će olakšati njihov pristup moru tijekom ljetnih mjeseci.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 9. lipnja 2021.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist