GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled 1200x800 1
autobusi eu fondovi
U Dubrovnik stiglo 11 novih autobusa

Gradu Dubrovniku i Libertasu Dubrovnik isporučeno je svih jedanaest novih autobusa za javni gradski prijevoz financiranih EU sredstvima u cjelokupnom iznosu od 18 milijuna kuna. Pomlađivanje i modernizacija Libertasovog voznog parka, osim do povećanja razine usluge u javnom gradskom prijevozu, vodi i smanjenim troškovima održavanja. Uz to, naslanjajući se na korištenje bespovratnih europskih i nacionalnih sredstva, nema opterećenja na poslovanje Libertasa, a sve u cilju postizanja preduvjeta za besplatni prijevoz za građane Dubrovnika. Zahvaljujući primjeni visokih EURO 6 normi motora novih vozila smanjit će se i negativan utjecaj na okoliš. Investicija je financirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’ 2014.–2020..

Novih 11 suvremenih niskopodnih autobusa marke MAN Lion’s City A21, pretežno će se rasporediti na gradske linije i povećat će kvalitetu usluge javnog gradskog prijevoza.

park u pilama

Izrađen projekt rekonstrukcije parka u Pilama

Završena je projektna dokumentacija za cjelovitu obnovu i uređenje parka u Pilama. Park ukupne površine tri tisuće metara kvadratnih doživjet će tako potpunu revitalizaciju koja će se provesti novim nasadima, formiranjem hodnih površina i zona za boravak, rasvjetom i urbanom opremom, a radovima će se moći pristupiti nakon provođenja javne nabave za izvođača. Novi ulaz u park otvara mogućnost korištenja sada neugledne i zapuštene padine kao prostora za spuštanje, ali i sjedenje, dok će se aktiviranjem prostora oko fontane omogućiti okupljanje ljudi, stvoriti prostor za odmor, ali i za razna društvena događanja. Zeleni parter formira se kao nova zelena oaza parka, a planira je i sadnja drvoreda rubnom sjeverozapadnom granicom obuhvata. Park će rekonstrukcijom dobiti i tematsko dječje igralište koje će se izgraditi kao interpretacija Grada s pripadajućim toboganima i penjalicama, a u sklopu dječjeg igrališta aktivirat će se i prostor ispod mosta kako bi bio u funkciji raznih izložbi i radionica.

Park u Pilama dobit će novu funkcionalnost za sve korisnike, ali i adekvatan izgled kakav priliči ovom prostoru na samom zapadnom ulazu u povijesnu jezgru.

asfalt

Završeno asfaltiranje kolnika u naselju Knežica

Sukladno predviđenim rokovima, u naselju Knežica završeno je uređenje i sanacija asflatnog kolnika, a ukupna površina zahvata provedenog u ulici Hladnica iznosila je oko 700 metara kvadratnih. Dvotjedna izvedba radova pod nadzorom Upravnog odjela za promet obuhvatila je uklanjanje postojećeg dotrajalog asfaltnog zastora, uređenje podloge kolnika i postavljanje novog sloja asfaltnog zastora čime je omogućeno lakše i sigurno prometovanje stanovnicima ovog dubrovačkog naselja. Radove je izvela tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač Grada Dubrovnika na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina, a njihova vrijednost iznosi 225.000 kuna.

Ova gradska uprava značajne napore ulaže u rekonstrukciju prometnih površina i uređenje neadekvatne infrastrukture na dubrovačkim prometnicama.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 2. svibnja 2021.

Pročitajte još

STRES U GUŽVAMA Pavela: Pomoći drugom vozaču stvara osjećaj mira i ugode

Dulist

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist