AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Gradonačelnik Franković i ministar Butković obišli započete radove

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković zajedno s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom But­kovićem i suradnicima obišao je gra­dilište projekta rekonstrukcije i pro­širenja Lapadske obale. Ministar Butković naglasio je kako je rekon­strukcija Lapadske obale hvalevrijedan projekt kojim će se osim obnove obal­nog pojasa i kompletne rekonstrukcije, proširiti i cesta, pa će tako promet biti dvosmjeran, dodavši kako se jednim projektom rješavaju dvije bitne stvari. Gradonačelnik Mato Franković u ovoj je prigodi zahvalio ministru Butkoviću, istaknuvši brojne projekte na području Grada Dubrovnika i županije koje ova Vlada RH snažno podupire, financi­rajući ih djelomično ili u potpuno­sti. Istaknuo je da će se uložiti napori kako bi život stanovnika Lapadske obale tekao neometano, kao i funkci­oniranje gospodarskih subjekata koji posluju na tom području. Podsjetimo, kako će se ovim najvećim infrastruk­turnim cestovnim projektom izmijeniti regulacija prometa iz jednosmjerne u dvosmjernu, izgradit će se nova obalna konstrukcija, komunalna infrastruk­tura, šetnica sa zelenilom i bicikli­stičkom stazom, povećat će se razina sigurnosti prometa i kvaliteta javnog gradskog prijevoza te rasteretiti posto­jeći dominantni pravci.

Investicija je vrijedna 70 milijuna kuna, od čega 85% sredstava putem Kohezijskog fonda pokriva Europska unija, a 15% sredstava financirat će se iz državnog proračuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U tijeku asfaltiranje pristupnog puta

Nakon što je provedena cjelovita rekonstrukcija parkirališta Gradac započinju i radovi uređenja i asfaltira­nja pristupnog puta – Ulice don Frana Bulića, i to od spoja s Ulicom brani­telja Dubrovnika pa do novouređe­nog parkirališta. Radovi obuhvaćaju uklanjanje postojećeg dotrajalog sloja asfaltnog zastora, uređenje podloge i asfaltiranje novim slojem asfaltnog zastora, a vrijednost radova iznosi oko 300 tisuća kuna. Do završetka radova promet ulicom je zabranjen, uz iznimku da će se prolazak omogu­ćiti stanarima područja, ovisno o vrsti radova i dionici na kojoj se isti odvi­jaju. Podsjetimo, na parkiralištu Gra­dac, na prostoru ukupne površine 2.400 metara kvadratnih, provedeni su radovi komunalnog, krajobraznog i hortikulturnog uređenja. Zadržan je isti broj parkirališnih mjesta, ali je osigurano nesmetano kretanje parki­ralištem. Parkiralište će za korištenje i dalje služiti isključivo građanima.

Cjelokupni projekt izrađen je sukladno strogim smjerni­cama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, a investiciju rekonstrukcije parkirališta Gradac tvrtka Sanitat provela putem vlastitih sredstava.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

U TUP-ovom naselju započeli radovi na izgradnji parkirališta

Nakon što je gradonačelnik Mato Franković predstavni­cima stanara TUP-ovog naselja predstavio i s njima usuglasio projekt, započeli su radovi na parkiralištu kojim će stanov­nici TUP-ovog naselja dobiti 23 parkirališna mjesta. Stana­rima, kojima će biti onemogućeno parkiranje na području na kojem se izvode radovi, u dogovoru Grada Dubrovnika i Luke Dubrovnik parking je osiguran na području Luke. Ovo je prva faza rješavanja pitanja problematike parkinga TUP-ovog nase­lja, druga faza će biti riješena projektiranjem i izgradnjom parking mjesta podzemnim i nadzemnim parkinzima na par­celi 202/1 i treća faza je izgradnja parkinga na parceli 188/5.

Izgradnjom svih navedenih parking mjesta, čiji bi konačni završetak trebao biti kraj 2022. godine, u potpunosti bi se riješilo pitanje nedostajućih mjesta na području TUP-ovog naselja.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 5. svibnja 2021.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist