DuList PROMOGrad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad tjedni pregled 1

Orašac dobiva sportsku dvoranu

Osnovna škola Antuna Masle u Orašcu dobiva novu školsku sportsku dvoranu s toplom vezom sa školom, za koju je Grad Dubrovnik izradio idejno rješenje. Nova dvorana bit će od velikog značaja za učenike škole, koji su do sada nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, kada je to vrijeme dopuštalo, izvodili na vanjskim igralištima za košarku i nogomet te u maloj polivalentnoj dvorani u potkrovlju škole. Osim za potrebe škole, dvorana će u poslijepodnevnim satima biti na raspolaganju za mjesne sportske klubove, a pristup će biti moguć i osobama s invaliditetom.

Dvorana Orasac4

Postavljaju se plutajuće zaštitne ograde na plažama

Nastavljaju se aktivnosti na održavanju javnih plaža i kupališta postavljanjem plutajućih zaštitnih ograda koje će obuhvatiti 28 plaža na području Grada Dubrovnika. Zaštitne ograde postavljene su na Đivovićima, Belvederu, Porporeli, na Buži 1 i Buži 2, u Šulića, na Dančama, Mandraču, u Lozici, Rijeci dubrovačkoj, na lokaciji Don Đivan na Kalamoti i na Gornjem Čelu, dok će se na plažama u Zatonu postaviti nakon što se završe radovi uređenja.

plutajuce zastitne ograde 2

 

 

Nova parking mjesta u Mokošici

Završeni su radovi na parkiralištu u Mokošici, u ulici Od izvora, gdje je uređenjem cijelog prostora označeno ukupno 31 parkirališno mjesto za automobile, 5 parkirališnih mjesta za motocikle te jedno za osobe s invaliditetom. Ukupna vrijednost radova je 400 tisuća kuna bez Pdv-a. Ovo je početak uređenja novih parkirališta u naselju Mokošica, gdje do kraja godine Grad Dubrovnik kroz nekoliko projekata planira napraviti preko 200 novih parkirališnih mjesta. Između ostalog planira se i potpuno novo parkiralište na prostoru poviše osnovne škole u Mokošici sa 72 parkirališna mjesta, nadalje u Ulici Marina Kneževića izgradit će se parkiralište s 57 parkirališnih mjesta te u ulici Između dolaca parkiralište sa 65 mjesta.

grad parking mokosica 1

Otvorena uređena sportsko-rekreacijska zona Gruža

Završeni su radovi na kompleksu tri igrališta oš Ivana Gundulića u Gružu, nakon čega je ovo područje dobilo novu suvremenu sportskorekreacijsku zonu. Srednje igralište za košarku i mali nogomet je prošireno, uređeno i presvučeno novim asfaltnim slojem, a izgrađene su i nove armiranobetonske tribine za gledatelje. Potpuno novi dodatni sadržaj kompleksa pomoćna je prizemnica smještena uz najmanje igralište. Riječ je o multifunkcionalnoj građevini sa spremištem i sanitarnim čvorovima koja će osigurati dodatni sadržaj otvorenim prostorima igrališta. Na cijelom kompleksu izgrađen je dio novih ogradnih i potpornih zidova, a postojeći su sanirani i obojani. Postavljene su nove zaštitne ograde, uređeni su i pješački pristupi s rukohvatima, prolazi i terase, a riješen je i problem oborinske odvodnje ovog dijela obuhvata. Novouređena sportsko-rekreacijska zona podjednako je namijenjena učenicima za izvannastavne aktivnosti kao i građanima ovog područja, koji će prostor koristiti za rekreaciju, druženje i održavanje raznih događanja.Završetak investicije vrijedne 1,2 milijuna kuna u petak je obilježeno prijateljskom utakmicom između MNK Square i Caffe bar Puls, a kompleks je otvorio gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

Gruz igraliste Frankovic Square 7

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja (12. lipnja 2019.)

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist