Grad

PO HITNOM POSTUPKU Na sutrašnjoj sjednici potpisivanje sporazuma o sufinanciranju Studentskog doma!

PO HITNOM POSTUPKU Na sutrašnjoj sjednici potpisivanje sporazuma o sufinanciranju Studentskog doma!

U četvrtak u 10 sati na održat će se sjednica Gradskog vijeća s jednom točkom dnevnog reda – Potpisivanje sporazuma između Sveučilišta u Dubrovniku i Grada Dubrovnika o sufinanciranju izgradnje Studentskog doma.
-U četvrtak u 10 sati će biti sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se donijeti odluka o potpisivanju sporazuma o sufinanciranju izgradnje Studentskog doma sa Sveučilištem u Dubrovniku u maksimalnom iznosu od 30 milijuna kuna u sljedeće tri proračunske godine. To je nužno potrebno kako bi taj projekt mogao nastaviti postupak ocjenjivanja od strane Agencije za europske fondove pri Ministarstvu regionalnog razvoja te da bi Sveučilište na ime Doma moglo dobiti nepovratnih 150 milijuna kuna – rekao je Marko Potrebica, inače predsjednik kluba vijećnika HDZ-a te Ravnatelj Studentskog centra.
-Ukupna projektantska procjena investicije je oko 187 milijuna kuna, ali očekujemo da će taj iznos na javnoj nabavi biti znatno niži od potpisanih 30 milijuna kuna – rekao nam je on
Na upit zašto su čekali dosada, Potrebica ostaje ‘nejasan’, te odgovara kako je gradonačelnik Vlahušuć davao neke čudne izjave po pitanju ove investicije.
-Ipak, na jučerašnjem sastanku klubova vijećnika, gradonačelnika i predstavnika Sveučilišta dogovorili smo detalje, pa ću se sad ipak suzdržat od komentara svih onih optužbi koje je na moj račun u posljednjih 10 dana iznio gradonačelnik. Nadam se da će sutra na GV ostati ton diskusije koji je jednoglasno pokazan na sastanku na ovu temu – zaključio je.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist