Sport

Plivački klub Jug kući stigao sa šest srebrnih i četiri brončane medalje

PK Jug

Čak 10 medalja stiglo je za Plivački klub Jug na dvodnevnom međunarodnom mitingu “Grdelini Sv. Duje” u Splitu. Na ovom natjecanju za djecu do 11 godina starosti, jugašice i jugaši su došli do šest srebrnih medalja i četiri brončane. A Marko Baletin je u ukupnom poretku (zbroj svih disciplina) za kategoriju B osvojio drugo mjesto.

Raspoloženi su bili Marko Baletin i Fran Garvan. Baletin je osvojio 2. mjesto na 50m prsno, 3. mjesto na 50m delfin i 3.mjesto na 50m slobodno. Garvan se okitio srebrom na 50m delfin i 50m leđno, a malo mu je falilo i na 50m slobodno jer je ostao četvrti. Nisu to jedine medalje ovog dvojca, u štafeti 4x50m slobodno zajedno sa Mariom Šurkovićem i Antunom Kljunkom osvojeno je srebro, te u štafeti 4x50m mješovito ponovno s Mariom Šurkovićem i Leonom Zekićem također srebro.

Nisu to jedine dubrovačke medalje u Splitu. Na bazenu Poljud do bronce je doplivao Vlaho Pavlić na 25m slobodno, a nedostajalo mu je i malo sportske sreće jer je na 25m leđno i 25m prsno bio četvrti. Ali Vlaho je sve to vratio u štafetama 4x25m slobodno gdje je sa Jurajem Barčotom, Nikolom Benićem i Davorom Pavišom osvojio srebro, te u štafeti 4x25m mješovito u istom sastavu je osvojena bronca.

Za PK JUG su nastupili: Juraj Barčot, Vlaho Pavlić, Davor Paviša, Antonio Benussi, Jure Jarak, Vlaho Nenadić, Mauro Prkoča, Nikola Benić, Luka Franić, Antonio Moretti, Dominik Mirović, Bruno Đuho, Mario Šurković, Fran Garvan, Marko Baletin, Leon Zekić, Antun Kljunak, Patrik Kolak, Nikol Đuho, Katarina Nenadić, Iris Filippi, Antonia Ljuban, Rafaela Škrabo i Lara Čustović pod vodstvom trenerica Gordane Kostić i Matijane Staničić.

Pročitajte još

REGIONALNA LIGA Mladost petercima dobila Jug

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Sutra počinje košarkaška Premijer liga!

Dulist

UZ MJESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE U subotu treći Lapad Run

Dulist