Sport

PLASMAN VELIKI USPJEH Plivači Juga nakon dugo vremena na Europskom juniorskom prvenstvu

PLASMAN VELIKI USPJEH Plivači Juga nakon dugo vremena na Europskom juniorskom prvenstvu

Jugovi plivači Mario Šurković i Michel Brassard s reprezentacijom Hrvatske nastupili su od 3. do 7. srpnja na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održalo u Rusiji, u gradu Kazanu.

Veliki uspjeh napravili Jugovi plivači samim plasmanom na ovo natjecanje jer dugo ovaj plivački klub nije imao predstavnika na Europskom juniorskom prvenstvu.

Mario Šurković nastupio je u pojedinačnim disciplinama: 100 leđno, 100 slobodno, 50 leđno i 400 mješovito, te u štafetnim trkama: 4×100 slobodno muški, 4×100 mješovito muški, 4×100 slobodno mix i 4×100 mješovito mix.

U disciplini 400 mješovito zauzeo je 30. mjesto, na 100 slobodno bio je 41., kao i na 50 leđno, dok je na 100 leđno bio je 48.

Mario je po dobnoj kategoriji još uvijek mlađi junior, a na ovom je natjecanju plivao u konkurenciji dvije godine starijih plivača.

-Ogroman je uspjeh što se uopće plasirao na ovo natjecnje i na taj način osigurao sebi priliku steći dragocjeno iskustvo za predstojeće sezone – istaknuli su iz PK Jug.

Michel Brassard nastupio je u pojedinačnim disciplinama: 400 slobodno i 200 slobodno, te u štafetnoj trci 4×100 slobodno muški.

U disciplini 400 slobodno zauzeo je 34. mjesto, dok je u disciplini 200 slobodno bio 37.

-Michelu je također ovo prvi nastup na velikom natjecanju. I za njega je veliki uspjeh sami plasman na ovo natjecanje. Naime, Michel je po kategoriji prva godina juniorskog uzrasta, tako da će još cijelu sljedeću sezonu provesti u juniorkom stažu te imati priliku i dogodine nastupiti na Europskom juniorskom prvenstvu – poručili su iz kluba.

U Rusiji je s Jugovim plivačima kao član trenerskog tima Hrvatske bio i njihov trener Frane Ćirak.

Dodajmo i kako su osim nastupa najboljih plivača na Europskom juniorskom prvenstvu, protekli vikend najstarija ekipa nastupila u Podgorici na Otvorenom prvenstvu Crne gore.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist