Kultura

Ples, Ikebana i Sado

Ples, Ikebana i Sado

Tradicionalna japanska ceremonija čaja te posebna tehnika izrade ikebana bili su ovog utorka uvodni dio Le Petit festival du Theatrea, nakon čega je uslijedio plesno-modni performans.

 
Osmo izdanje Malog kazališnog festivala u potpunosti je posvećeno Japanu pa je nakon prošlotjednog uvodnog predstavljanja nakita japanskog umjetnika Ikuoa Ichimoria u Domu Marina Držića, od danas započeo svakodnevni program koji će u Lazaretima trajati do 25. lipnja da bi sve bilo zaključeno dan iza na Velikim žalima s programom „Noć Japana!“.
Prvu večer u Lazaretima otvorili su članovi slovenske Empiric movment Dance group interaktivnom izložbom, nakon koje je uslijedilo upoznavanje s japanskom tradicijom. Yumiko Safa i Kyoko Krill predstavili su okupljenima Sado – tradicionalnu japansku ceremoniju čaja te vještinu cvjetnog aranžiranja – Ikebana.
Uslijedila je koreografija Baženka Rotha sa sedam neuobičajenih kreacija na bazi mode Yohji Yamamota, u izvedbi francusko – japanskog plesača i koreografa Namiko Gahier Ogawe. S ikonom japanskog dizajna Yamamotom publika se upoznala i kroz dokumentarni film „This is my Dream“ u kojem spušta gard i intimno otkriva detalje o svom životu i kreativnom procesu na relaciji Tokyo – New York.
 
Srijeda na Le Petit Festival du Theatre donosi avangardni koncert "Intergalaktic flow to Japan" u izvedbi mađarske skupine Belamuhely. Program počinje u 21 sat u Lazaretima

 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist