Kultura

Ples, Ikebana i Sado

Tradicionalna japanska ceremonija čaja te posebna tehnika izrade ikebana bili su ovog utorka uvodni dio Le Petit festival du Theatrea, nakon čega je uslijedio plesno-modni performans.

 
Osmo izdanje Malog kazališnog festivala u potpunosti je posvećeno Japanu pa je nakon prošlotjednog uvodnog predstavljanja nakita japanskog umjetnika Ikuoa Ichimoria u Domu Marina Držića, od danas započeo svakodnevni program koji će u Lazaretima trajati do 25. lipnja da bi sve bilo zaključeno dan iza na Velikim žalima s programom „Noć Japana!“.
Prvu večer u Lazaretima otvorili su članovi slovenske Empiric movment Dance group interaktivnom izložbom, nakon koje je uslijedilo upoznavanje s japanskom tradicijom. Yumiko Safa i Kyoko Krill predstavili su okupljenima Sado – tradicionalnu japansku ceremoniju čaja te vještinu cvjetnog aranžiranja – Ikebana.
Uslijedila je koreografija Baženka Rotha sa sedam neuobičajenih kreacija na bazi mode Yohji Yamamota, u izvedbi francusko – japanskog plesača i koreografa Namiko Gahier Ogawe. S ikonom japanskog dizajna Yamamotom publika se upoznala i kroz dokumentarni film „This is my Dream“ u kojem spušta gard i intimno otkriva detalje o svom životu i kreativnom procesu na relaciji Tokyo – New York.
 
Srijeda na Le Petit Festival du Theatre donosi avangardni koncert "Intergalaktic flow to Japan" u izvedbi mađarske skupine Belamuhely. Program počinje u 21 sat u Lazaretima

 

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA ‘NAPOLEONOVA CESTA U DALMACIJI’ S tih 500 kilometara tada makadamskog puta se i danas koristimo

Dulist

Luki Šeriću i Iris Mihajlović uručena nagrada ‘Plautilla’

Dulist

SJAJNA VIJEST Prvi put nakon 1998. Dubrovnik dobiva srednju baletnu školu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija