Politika

Plenković: ‘Nije dobro donositi velike odluke kad je jugo’, Milanović: ‘Kad puše jugo, miš se sakrije u rupu…’

Plenković: 'Nije dobro donositi velike odluke kad je jugo', Milanović: 'Kad puše jugo, miš se sakrije u rupu...'

Predsjednik Zoran Milanović trenutno se nalazi u Rimu odakle je ponovno poslao poruku zbog umirovljenja brigadira Elvisa Burčula, kojeg je ministar obrane Mario Banožić umirovio s mjesta zapovjednika Počasno-zaštitne bojne. Burčul je u mirovinu poslan na temelju odluke o izdvajanju, a u toj ga odluci uopće nema, govori predsjednik.

-Čovjek ima 58 godina i nije trebao ići u mirovinu. Ovo je laž kojom se pokušalo sakriti motiv, a to je osveta. To se neće događati nikome u vojsci. Nitko neće ići u mirovinu i biti ponižen na ovaj način. Taj tip je skupljao Pokemone dok su ovi ratovali. Ministar mu može čizme glancati – rekao je predsjednik. Kaže i da se radi o osobnoj, seljačkoj osveti. ‘Ovo će ih skupo koštati’, poručuje predsjednik.

-Banožić je džepni ministar, on je beskućnik – kaže Milanović, a ponovio je i kako je premijer u sve bio upućen. Dodao je i kako ‘Banožić blebeće o Ustavu, a ne ništa o tome’, prenosi N1.

Na pitanje hoće li sazvati sjednicu vijeća za Nacionalnu sigurnost kaže: ‘Nisam, ali budem. A tema će biti otužno financijsko stanje koje ugrožava sigurnost.’

Predsjednik je odgovorio i na premijerovu izjavu o jugu. Kaže da se, kad puše jugo, miš sakrije u rupu, a ‘kapetan mora delati’.

‘Kažu stari Dubrovčani…’

Nastavak je to prepirke između premijera i predsjednika oko Burčula.

Podsjetit ćemo kako je u četvrtak premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa komentirao ponašanje predsjednika Republike Zorana Milanovića u sporu oko brigadira Elvisa Burčula.

-Ova cijela tirada je očito zbog juga, velik je utjecaj juga, a ta jedna nakupina teških optužbi i insinuacija je besprizorna, neprimjerena, netočna, bezobrazna – komentirao je premijeri.

Ako će predsjednik Milanović nastaviti s takvim ponašanjem, premijer Plenković kaže da će to ‘otresti s revera, kao i ono neki dan’, prenosi Večernji list.

– Neka razgovara s ministrom obrane, koji se time bavi. Ja osobno nijednom nisam sudjelovao u bilo kojem napredovanju, razriješenju, umirovljenju, odlikovanju časnika ili zapovjednika Hrvatske vojske – dodao je Plenković u komentaru novinarima.

– Ako postoji neko pitanje koje je bitno, onda me mogao nazvati, ali to nije učinio, nadodao je. Svoju teoriju o utjecaju južine na ponašanje predsjednika Republike premijer je ovako formulirao:

– Jutros, kad sam oko 7:30 sati vodio sina u školu i potom kći u vrtić, baš sam rekao dečkima da mi se čini da je jugo. A kažu stari Dubrovčani da nije dobro velike odluke donositi kad je jugo – rekao je premijer.

 

Pročitajte još

[FOTO] DOSTA JE! Na prosvjedu u Zagrebu i dubrovačka oporba

Dulist

OBNOVA ZGRADE SABORA Zastupnici sele u vojarnu Petar Zrinski!

Dulist

MARO KRISTIĆ Je li moguće da nitko ne vodi računa o tome kako strani radnici utječu na našu sadašnjost i budućnost?

Dulist