Politika

Plenković: ‘Nije dobro donositi velike odluke kad je jugo’, Milanović: ‘Kad puše jugo, miš se sakrije u rupu…’

Predsjednik Zoran Milanović trenutno se nalazi u Rimu odakle je ponovno poslao poruku zbog umirovljenja brigadira Elvisa Burčula, kojeg je ministar obrane Mario Banožić umirovio s mjesta zapovjednika Počasno-zaštitne bojne. Burčul je u mirovinu poslan na temelju odluke o izdvajanju, a u toj ga odluci uopće nema, govori predsjednik.

-Čovjek ima 58 godina i nije trebao ići u mirovinu. Ovo je laž kojom se pokušalo sakriti motiv, a to je osveta. To se neće događati nikome u vojsci. Nitko neće ići u mirovinu i biti ponižen na ovaj način. Taj tip je skupljao Pokemone dok su ovi ratovali. Ministar mu može čizme glancati – rekao je predsjednik. Kaže i da se radi o osobnoj, seljačkoj osveti. ‘Ovo će ih skupo koštati’, poručuje predsjednik.

-Banožić je džepni ministar, on je beskućnik – kaže Milanović, a ponovio je i kako je premijer u sve bio upućen. Dodao je i kako ‘Banožić blebeće o Ustavu, a ne ništa o tome’, prenosi N1.

Na pitanje hoće li sazvati sjednicu vijeća za Nacionalnu sigurnost kaže: ‘Nisam, ali budem. A tema će biti otužno financijsko stanje koje ugrožava sigurnost.’

Predsjednik je odgovorio i na premijerovu izjavu o jugu. Kaže da se, kad puše jugo, miš sakrije u rupu, a ‘kapetan mora delati’.

‘Kažu stari Dubrovčani…’

Nastavak je to prepirke između premijera i predsjednika oko Burčula.

Podsjetit ćemo kako je u četvrtak premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa komentirao ponašanje predsjednika Republike Zorana Milanovića u sporu oko brigadira Elvisa Burčula.

-Ova cijela tirada je očito zbog juga, velik je utjecaj juga, a ta jedna nakupina teških optužbi i insinuacija je besprizorna, neprimjerena, netočna, bezobrazna – komentirao je premijeri.

Ako će predsjednik Milanović nastaviti s takvim ponašanjem, premijer Plenković kaže da će to ‘otresti s revera, kao i ono neki dan’, prenosi Večernji list.

– Neka razgovara s ministrom obrane, koji se time bavi. Ja osobno nijednom nisam sudjelovao u bilo kojem napredovanju, razriješenju, umirovljenju, odlikovanju časnika ili zapovjednika Hrvatske vojske – dodao je Plenković u komentaru novinarima.

– Ako postoji neko pitanje koje je bitno, onda me mogao nazvati, ali to nije učinio, nadodao je. Svoju teoriju o utjecaju južine na ponašanje predsjednika Republike premijer je ovako formulirao:

– Jutros, kad sam oko 7:30 sati vodio sina u školu i potom kći u vrtić, baš sam rekao dečkima da mi se čini da je jugo. A kažu stari Dubrovčani da nije dobro velike odluke donositi kad je jugo – rekao je premijer.

 

Pročitajte još

Diana Brkić ravnateljica ‘Pčelice’, Franica Lasić Dječjih vrtića Dubrovnik

Andrea Falkoni Račić

GRADONAČELNIK IM DAO ZADATAK Dubrovački savez športova morat će prikazati građanima svaku potrošenu kunu

Andrea Falkoni Račić

‘Ne tjeramo restauratore iz Kaboge. Uvjete za restauraciju papira imaju u Državnom arhivu’

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija