Crna kronika

‘Plavci’ ispisali više od 1200 kazni!

Policija Akcija Boninovo 26

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala i 20 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 12 osoba teže, a 22 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 8 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1234 represivne mjere. Iz policije izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. ‘četiri ubojice u prometu’.

Tako je 587 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 67 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 45 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirana je 41 osoba.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 35 mjera poduzetih prema osobama koje nisu koristile zaštitnu kacigu, 135 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 127 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja – navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

ZAHVALJUJUĆI DOJAVI GRAĐANINA Uhićen i prijavljen 67-godišnjak zbog masturbiranja poviše dubrovačke plaže

Dulist

POŽAR U BIOKOVSKOJ ULICI Zapalila se vanjska jedinica klima uređaja

Dulist

ODUZETA TRI VOZILA Vožnja bez vozačke, pod utjecajem droge i alkohola…

Dulist