Sport

PLASMAN U POLUFINALE KUPA Square svladao Split pred punom dvoranom

PLASMAN U POLUFINALE KUPA Square svladao Split pred punom dvoranom

MNK Square spektakulrarnom je pobjedom pred tisuću gledatelja u Gospinom polju nad ekipom Splita osigurao plasman u polufinale Kupa rezultatom 5:4. 

Split je već u 3. minuti utakmice stigao do vodstva i to iz prvog udarca prema vratima. Dario Marinović prošao je po lijevoj strani, a potom uposlio Alena Marića na oko 6-7 metara koji prizemnim udarcem pogađa pokraj Alena Turuka za 0:1. Nakon svega 36 sekundi igre – novi pogodak za Split! Za povećanje rezultata pobrinuo se još jednom Alen Marić koji je ostao sam na centru te se sjurio prema Turuk kojeg je matirao snažnim poluvisokim udarcem (0:2). Gosti su i u 7. minuti imali odličnu priliku kada je Marinović u maestralnom potezu izbacio čuvara te uposlio Josipa Sutona čiji udarac odlično zaustavlja Turuk.

U 11. minuti izvrsno je s druge strane reagirao i gostujući vratar nakon odličnih udaraca Pelea i Đuraša. U 13. minuti Blago Gašpar ostao je sam na lijevoj strani te silovitim udarcem pod gredu pogađa za smanjenje (1:2). Nakon tog pogotka potpuna dominacija Squarea, a silni pokušaji isplatili su se u 17. minuti nakon fenomenalne asistencije Pelea te još boljeg pogotka Damjana Šulića (2:2). Pele je desne strane, visokom loptom uposlio na suprotnoj strani natrčalog Šulića, koji iz poluvoleja, neobranjivo, pogađa iza leđa nemoćnog vratara Čizmića.

Ništa manje zanimljivosti i u nastavku utakmice! U prvih šest minuta drugog dijela Gašpar, Rezo i Pele uputili su opasne udarce prema mladom vrataru Čizmiću koji je u vrlo kratkom roku upisao niz odličnih intervencija. U 28. minuti najizglednija prilika za goste, Kirevski je prešao istrčalog Turuka, a čisti pogodak s gol-crte sprječava kapetan Cvjetković!

U 30. minuti Čizmić je bio nemoćan nakon silovitog udarca Mara Đuraša koji je iz okreta pogodio pod prečku za vodstvo 3:2. U 34. minuti gosti dolaze do egala. Marinović je srušen na oko 11-12 metara, a isti je preuzeo i ulogu izvođača koji potom na drugoj stativi asistira Anti Ćorluki za 3:3! Rapsodija pogodaka nastavila se i minutu poslije, Ante Daničić prevario je Josipa Sutona te prizemnim udarcem pogodio za 4:3. Svega 29 sekundi poslije, Split je stigao do rezultatskog egala (4:4), a treći pogodak na susretu djelo je Alena Marića.

U 38. minuti Pele je prošao po desnoj strani te uposlio Stjepana Reza koji pogađa za novu prednost – 5:4. Gosti su u posljednje dvije minute zaigrali s igračem vratarom, no do pogotka za izjednačenje nisu stigli, baš suprotno, Bruninhov udarac preko cijelog terena zaustavila je stativa.

Do plasmana u polufinale Kupa stigli su u sastavu Primić, Turuk, Pele, Cvjetković, Rezo, Kuraja, Šulić, Zarač, Darrer, Perić, Gašpar, Bruninho, Đuraš i Daničić.

Završnica Kupa igra se u jednom od gradova domaćina od 15. do 17. ožujka.

Dodajmo da ih već u petak, 01. ožujka očekuje prvenstveni dvoboj protiv aktualnog prvaka Hrvatske – makarskog Novog Vremena! Derbi 17. kola igra se u Gospinom polju od 20 sati!

Izvor: MNK Square

Pročitajte još

VEČERAS SVI U GOSPINO POLJE! Košarkaši Dubrovnika dočekuju Šibenik

Dulist

[FOTOGALERIJA] Dubrovački mališani na Stradunu pokazali svoje trkačke vještine

Dulist

[FOTOGALERIJA] Luka Đurović najbrže svladao zidine!

Dulist