Aktualno

PLAĆAT ĆEMO I GUBITKE Čeka li nas poskupljenje vode?

PLAĆAT ĆEMO I GUBITKE Čeka li nas poskupljenje vode?

Iduće godine građane bi mogli dočekati veći računi za vodu, a sve zbog novog zakona koji bi trebao stupiti na snagu s prvim danom 2016. godine. Po njemu bi, donose 24sata, građani plaćali i gubitke vodoopskrba.

Jednako tako izmjenama zakona, koje su u proceduri, 162 vodoopskrne tvrtke trebale bi se spojiti u 20 velikih.

Prema predloženim izmjenama od 1. siječnja 2016. vodoopskrbe bi Hrvatskim vodama morale platiti za svaki kubični metar vode koje iscrpe. Gubici, odnosno razlika između iscrpljene i isporučene vode građanima je na prosjeku Hrvatske oko 40 posto, a njih do sad nitko nije plaćao, odnosno građani su plaćali tu naknadu samo za vodu koju su i potrošili. Naknada iznosi 2,85 kuna. Primjerice, ako je vodoopskrba iscrpila 1000 kubičnih metara vode, a isporučila građanima njih 600, građani su platili 1710 kuna kroz svoje račune. Sada bi trebali platiti i za 400 izgubljenih kubičnih metara dodatnih 1140 kuna.

Ministarstvo poljoprivrede jetijekom ljeta otvorilo javnu raspravu o izmjenama zakona, ali je i dalje ostala odredba o novom nametu unatoč protivljenju vodoopskrba. Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

BUDUĆI PARKING U NOVOJ MOKOŠICI Franković: Plan je da ga izgradimo u ovoj godini

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE TAMARIĆ Franković najavio: Realizacijom ovog projekta će biti moguća komunikacija manjim autobusom!

Dulist

TUŽNA OBLJETNICA U sudaru Aurore i Ilirije poginulo 10 putnika

Dulist