Sport

PK Jug ima novog reprezentativca! Šurkoviću i Brassardu se pridružio Barčot

Zbog loše riječke epidemiološke situacije otkazan je miting Victoria, ali je u organizaciji HPS-a ovaj vikend (20.-21.3.) održan HEP miting u Zagrebu na bazenu Svetice. Nastupilo je 220 natjecatelja iz 26 hrvatskih klubova među kojima je bilo osam članova Plivačkog Kluba Jug.

– Ovo natjecanje poslužilo nam je kao provjera trenutne forme, a ujedno je bilo i posljednje u nizu 4 natjecanja na kojima su se lovile norme i mjesta u reprezentacijama Hps-a za ostatak sezone.Osim velikog broja osobnih rekorda i dobrih nastupa svih naših predstavnika kao glavnu vijest treba istaknuti da sad službeno osim Maria Šurkovića i Michela Brassarda Plivački Klub Jug ima novog reprezentativca! To je ml. junior Juraj Barčot koji je unatoč 10-dnevnoj izolaciji krajem 2. i početkom 3. mjeseca sjajnim nastupima ovog vikenda potvrdio svoje mjesto među najboljim ml. juniorima, te ga očekuju pripreme reprezentacije i nastup na ml. juniorskom Multinationsu koji se održava u Kievu u Ukrajini 24. i 25. 4. – poručili su iz kluba.

Baš Mario Šurković je u disciplinama 50 i 100 slobodno bio drugi u juniorskoj i općoj konkurenciji, na 200 m prsno je bio četvrti u juniorskoj i šesti u općoj te na 100 m prsno je peti u juniorskoj i sedmi u općoj konkurenciji (u obje trke prsnim stilom je oborio osobne rekorde).

Juraj Barčot je u disciplini 200 m slobodno bio drugi u ml. juniorskoj i osmi u općoj kategoriji, na 200 mješovito je bio treći u ml. juniorskoj i sedmi u općoj, na 400 m slobodno je bio treći ml. junior te na 100 m slobodno je bio šesti ml. junior. Svojim odličnim nastupom popravio je osobne rekorde i potvrdio svoje mjesto u sljedećim akcijama mlađe juniorske reprezentacije.

Đivo Damić je u disciplini 1500 slobodno bio drugi te u disciplini 400 m slobodno (osobni rekord) zauzeo je šesto mjesto u općoj kategoriji. Nastupio je još na 100 m slobodno i 100 m delfin s otplivanim osobnim rekordima.

Marko Baletin je u disciplini 50 m leđno bio drugi u juniorskoj i peti u općoj kategoriji, 200 m leđno je bio peti u juniorskoj i šesti u općoj kategoriji, na 100 m leđno je bio sedmi u juniorskoj konkurenciji. Nastupio je još na 100 m slobodno te je u svim trkama rušio osobne rekorde.

Katarina Matović je u disciplini 200 m prsno bila peta u juniorskoj i općoj kategoriji. Nastupila je još u disciplinama 200 m mješovito, 800 m slobodno i 50 m prsno te je u svim trkama rušila osobne rekorde.

Nastupile su još Tonka Bušković na 50, 100, 200, 400 m slobodno također s otplivanim osobnim rekordima te Antonia Ljuban u disciplinama 50, 100, 200 slobodno te 100 m leđno.

Plivače u Zagrebu je vodio trener Andrej Drobac.

Pročitajte još

WTA TURNIR U BEOGRADU Konjuh slavila i protiv Van Uytvanck

Dulist

TREĆI TURNIR HTS-A Tenisač Dubrovnika Lorenzo Butigan na prvom mjestu u Dalmaciji

Dulist

Neptunaši se na trećoj regati Kupa Dalmacije okitili sa sedam medalja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija