Aktualno

PJESMA I PLES NA IZLETU Konavoski umirovljenici uživali u dolini Neretve

PJESMA I PLES NA IZLETU Konavoski umirovljenici uživali u dolini Neretve

Matica umirovljenika Konavle organizirala je tradicionalan izlet na uskrsni ponedjeljak u dolinu Neretve. U ranim jutarnjim satima krenuli su iz sunčanih Konavala s dva autobusa Jadranskom magistralom prema zaštićenom lokalitetu ušća Neretve.

-Zaustavili smo se u Neumu da bismo pogledali gradnju, dugo željenog mosta, kojim će se konačno spojiti jug Lijepe naše s ostatkom Hrvatske. U Metković smo stigli u predviđeno vrijeme te odmah krenuli na dogovoreni posjet Prirodoslovnom muzeju, koji je tog dana obilježavao Dan planeta Zemlje. Svi smo bili zadivljeni novim postavom Muzeja, u kojem trodimenzionalnim prikazom vidimo vodena i kopnena staništa ugroženih vrsta delte rijeke Neretve. Pomoću video zapisa mogli smo vidjeti i čuti glasanje raznih vrsta močvarnih ptica.
Napustili smo Muzej zahvalivši još jednom kustosici na susretljivosti i srdačnosti te se zaputili autobusom u naselje Vid. S platoa, gdje se nalazi Crkva Gospe Snježne, pruža se prekrasni pogled na močvarnu dolinu Neretve. Posjet Vidu ovjekovječili smo fotografijom ispred poznatog spomenika knezu Domagoju.

Nakon obilazaka znamenitosti, otišli smo na zajednički ručak, gdje smo uz pjesmu i ples proveli vrijeme do povratka u naše Konavle. Ovo je bio još jedan u nizu naših izleta, rastavši se sa željom i nadom za još ovakvim međusobnim druženjima – zapisala je o ovom lijepom druženju umirovljenika Ljubica Brailo.

Pročitajte još

Odjel za pružanje palijativne skrbi proslavio deset godina

Dulist

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist