Aktualno

PJEŠAČILI OD VUKOVARA Varaždinski branitelji sutra će prvi proći Pelješkim mostom!

PJEŠAČILI OD VUKOVARA Varaždinski branitelji sutra će prvi proći Pelješkim mostom!

Prije nešto više od mjesec dana četvorica hrvatskih branitelja, veterana, časnika i dočasnika HV-a u mirovini Nenad Kamenar, Božidar Sambolec, Miljenko Varga i Krasnodar Špoljarić uputili su se pješke na put dugačak više od 1.100 kilometara – od grada Vukovara pa sve do Pelješkog mosta. Kako donosi portal varazdinski.net.hr, želja im je bila na taj način obilježiti otvaranje Pelješkog mosta i konačno cestovno spajanje istoka i juga Hrvatske. Putem su prošli važne gradove i mjesta iz Domovinskog rata, gdje su se poklonili i zapalili svijeće svim poginulim hrvatskim braniteljima, da bi ovog ponedjeljka, 25. srpnja, u 11.45 sati stigli na brdo Raba s kojeg seže pogled na Pelješki most.
Idejni začetnik i voditelj akcije Nenad Kamenar istaknuo je kako se sama ideja rodila u rujnu prošle godine.
– Svojim pješačenjem željeli smo odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, koji su sanjali ovaj trenutak, ali ga nisu dočekali, kao i svima onima koji se još uvijek vode kao nestalim, njihovim obiteljima, i podsjetiti širu javnost na njihov nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu, kao i na njihovu žrtvu, što mi danas možemo svjedočiti ovom povijesnom događaju – istaknuo je Kamenar za ovaj varaždinski portal.
Svakodnevno su pješačili između 20 do 30 kilometara, a Božidar Sambolec, bivši djelatnik PU varaždinske, istaknuo je kako je put prošao i više nego odlično.
Ovi će varaždinski branitelji sutra, u utorak, 26. srpnja, u sedam sati prvi proći Pelješkim mostom, kako ističu s ponosom, ali i vojničkom suzom u oku, u mislima i u srcu zajedno sa svim svojim suborcima koji su sanjali taj dan. Njihovu priču pročitajte ovdje.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist