DuList PROMO

PIZZERIA U LAPADU Za pravu Napolitanu ne treba do Italije, već do Papillona

PIZZERIA U LAPADU Za pravu Napolitanu ne treba do Italije, već do Papillona

U samom centru Lapada smjestio se ugostiteljski objekt koji pruža novo gastronomsko iskustvo. Riječ je o pizzeriji Papillon koja u svojoj ponudi ima autentičnu napolitansku pizzu, rađenu po tradicionalnom receptu. Vlasnica pizzerije Tereza Dedo odlučila je tako u Dubrovnik donijeti dašak juga Italije. ‘Ključ svega su vrhunske namirnice’, reći će nam. Iako je svoja vrata otvorila prošle godine, netom prije pandemije koro­navirusa i lockdowna, nije htjela odu­stati i nastavila je s ostvarivanjem zadanog cilja. To je stvaranje novog zanimljivog mjesta za druženja, uz probranu i dosad skroz drukčiju pizza ponudu u Dubrovniku.

PIZZERIA U LAPADU Za pravu Napolitanu ne treba do Italije, već do Papillona

Vrhunsko iskustvo
Tereza je dugi niz godina u ugostitelj­skim ‘vodama’, no radeći na konceptu pizzerije i sama se prvi put upoznala s novim tehnikama. Iskustvo je ste­kla kroz savjete i edukaciju Marina Vanjaka, osnivača poznate pizze­rije O’Hara u Zagrebu i predvodnika napolitana pizze u Hrvatskoj, ujedno i vlasnika Pizza Premium Brands koji ju je zajedno sa sinom Markom uveo u svijet napolitanskih pizza i omogućio posebnu vrhunsku opremu potrebnu za njihovu pripremu.

— Želimo da se sve radi na vrhun­skoj razini. Riječ je o tijestu jed­nostavne recepture, ali za koje je potrebna cjelodnevna pažnja. Recep­tura je inače vidljiva na internetu i svatko može praviti ovo tijesto, no mi imamo potrebnu vrhunsku opremu. Kad se napravi pizza, najbolje ju je odmah pojesti. Zbog toga ne radimo dostavu. Spomenuli smo već kako za pizzu koristimo posebne namirnice – rekla je.

PIZZERIA U LAPADU Za pravu Napolitanu ne treba do Italije, već do Papillona
— Dakle, sve je premium – od brašna, mozarelle, šunke do San Marzano pelate. Sve su namirnice talijanskog podrijetla ne bismo li bili što originalmozarelle, šunke do San Marzano niji. Time se trudimo pružiti vrhun­sko iskustvo – istaknula je. Inače, preko Lareto grupe nabavljamo namirnice. Pizzeria Papillon u svojoj stalnoj ponudi ima 15-ak pizza. Mogu se isprobati ‘kla­sične’ pizze kao Capricciosa ili Margherita, ali postoje i one malo drukčije koje je teško ne isprobati – pizza s mortade­lom od vepra s tartufima. No, ­svako desetak dana imamo i posebne ponude. Primjerice, prošli tjedan smo odlučili našim posjetiteljima ponuditi pizzu sa šumskim voćem. Tako da imamo i slatke pizze među kojima je pizza Papillon s kruškama u stalnoj ponudi. To morate isprobati – nagla­sila je – pomaknut će vaše granice u okusima pizze. ­

PIZZERIA U LAPADU Za pravu Napolitanu ne treba do Italije, već do Papillona

Istaknula je da su posjetitelji posebno oduševljeni još jednim napo­litanskim specijalitetom.
— To je Panuozzo! Možemo reći da je to jedna vrsta sendviča čije se tije­sto peče dva puta i bude jako tanko i hrskavo – rekla je Tereza. Dodala je kako u ponudi imaju i salate, a za deserte je zaslužna njezina majka Jelka. U slatkom meniju tako imaju cheesecake, panna cotu i oreo.

Kokteli i pizze
Potrudili smo se i na slaganju karte s pićima. Samostalno smo izabrali poje­dina craft piva, među kojima se ističe hrvatski proizvođač Medvedgrad, kao i vina. Poznati barmen Leo Bautović sa kolegicom Ivanom Vinković iz Art Cocktail Dubrovnik zaslužan je za kartu koktela koji su napravljeni samo od premium pića i sastojaka.

PIZZERIA U LAPADU Za pravu Napolitanu ne treba do Italije, već do Papillona

— Želimo povezati koktele i pizzu, mislimo da se mogu lijepo slagati. To dosad nismo vidjeli u Dubrovniku. Na listi imamo 20-ak koktela – nagla­sila je.

Pizzeria Papillon nalazi se na adresi Kralja Tomislava 7, Dubrovnik. Za više informacija možete se javiti na mail info@papillon-pizzeria.com ili na broj +385 20 301 016. Radno vrijeme: od 10 do 22 sata, ponedjeljkom zatvoreno.

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist