Zanimljivosti

‘PISCI KROZ VRIJEME’ Izložba učenika Umjetničke škole u Galeriji mladih

usls

Otvaranje izložbe učenika 1.,  2., 3. i 4. razreda Slikarskog odjela UŠLS Dubrovnik pod nazivom ‘Pisci kroz vrijeme’ održat će se u petak 20. prosinca 2019. u 17 sati u ‘Galeriji mladih’ na Slikarskom odjelu Umjetničke škole, Ul. branitelja Dubrovnika 45 (ex Zarazni odjel).

Izložba će biti otvorena u vrijeme od 11 do 16 za vrijeme rada škole.

Ovogodišnju izlagačku aktivnost učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića završavaju izložbom sva četiri razreda okupljena oko projekta kojim su nastojali integrirati područje slikarstva s književnošću. Učenici su, stvarajući u vrijeme čestih prekida nastave zbog štrajka, ipak uspjeli osmisliti i provesti svoje ideje. Cilj je bio u okviru nastavne građe hrvatskog jezika i književnosti tekuće školske godine odabrati svog omiljenog pisca i likovno ga obraditi.

Slikarski materijali, kao i likovni problemi, bili su prilagođeni uzrastu. Tako su učenici prvog razreda problem rješavali u okviru linearnog crteža s naglašenom plastičnošću, a učenici drugog razreda u okvirima monokromatske tonske skale. To je u osnovi bio zadatak i trećeg razreda, uz malo kromatsko proširenje. Učenici četvrtog razreda imali su najširu slobodu odabira tehnike i izričaja. Svi učenici nastojali su kroz likovni govor uspostaviti neku vrstu dijaloga sa piscem i njegovim opusom.

-Smatramo da je ovakva integracija sadržaja učenja važan doprinos razvoju kritičkog promišljanja, da budi interes za predmete učenja te pomaže da se kulturno nasljeđe sagleda cjelovitije i povezanije – ističu iz UŠLS-a.

Pisci

Pročitajte još

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1947. Rođena književnica Tereza Buconić Gović

Dulist

NA ŠIPANU Treća međunarodna radionica o očuvanju kulturne i prirodne baštine

Dulist