Kultura

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Izložba i predavanja pod nazivom ‘Pisana kulturna baština na papiru – Multidisciplinarna istraživanja održat će se na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku u srijedu 27. ožujka u deset sati u učionici br. 60. Organizatori su Odjel za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatski Državni Arhiv Zagreb.

– Ova izložba i serija predavanja predstavit će multidisciplinarni pristup u istraživanju pisane baštine na papiru što uključuje suradnju i integraciju različitih stručnjaka iz područja povijesti, knjižničarstva, grafičke tehnologije i konzervatorsko-restauratorske struke. Kombinirajući istraživanje sadržaja s materijalnim obilježjima omogućuje se širi uvid u predmet koji nadilazi granice pojedinačnih istraživačkih disciplina – objavili su sa Sveučilišta u Dubrovniku te pozivaju da se pridružite manifestaciji.

Rezultati ovih istraživanja pružaju cjelovitu sliku o predmetima, pružajući uvid u njihovu povijest, autora i tehnologiju izrade. Predstavljena istraživanja i primijenjene metode dokaz su da se neinvazivnim pristupom mogu dobiti rezultati koji pridonose rasvjetljavanju svih aspekata predmeta pisane kulturne baštine.

 

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist