Kultura

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

DSO MALA BRACA DELO 2018 29

Dubrovački simfonijski orkestar i ove će godine zaključiti manifestaciju Kršćansko lice kulture, a za ovu priliku na programu je oratorijsko remek djelo W. A. Mozarta, njegov velebni Requiem.

Requiem je Mozartovo posljednje djelo, nastalo njegovim umiranjem i suočavanjem sa skorom smrću. Ostaje nedovršeno smrću u prosincu 1791. godine, a prema skicama ga završava njegov učenik Franz Xaver Süssmayr. U njemu je sažeta sva dramatičnost i strahota posljednjeg suda, ali i jednakost svih pred Bogom na taj dan. S jedne strane postavljen je zbor koji predstavlja masu, a s druge su solisti koji preispituju smisao postojanja i postavljaju nadu u onozemaljski život. Koncertom će ravnati Hari Zlodre, a zbor čine Mješoviti zbor studija glazbe FPMOZ-SUM, Akademski zbor Pro musica i Zbor srednje glazbene škole Ivana pl. Zajca iz Mostara. Solisti su sopranistica Neda Pejković, mezzosopranistica Žana Marendić, tenor Bože Jurić-Pešić i bas Ante Jerkunica.

U organizaciji DSO-a i Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije, koncert će održati u utorak, 26. ožujka u crkvi Male braće. Početak koncerta je u 20 sati, a ulaz na koncert je besplatan.

Organizaciju koncerta podržali su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanska županija.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

ZAGREPČANIN ANTONIO AGOSTINI ‘POJAČANJE’ U TEATRU Ispunjenje mojih najdivnijih snova

Ivana Mijić Vulinović

[FOTO] NOVI PROGRAM FA LINĐO Ivančan: ‘U pregovorima smo za nešto veliko…’

Dulist

VEČERAS U SALOČI OD ZRCALA 18. Revija kratkog filma ‘Ispod tepiha’

Dulist