Sport

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Stolni tenis ilustracija

Završeno je 46. Prvenstvo Dubrovnika u stolnom tenisu. Nakon 18. kola u 1. Ligi i na kraju prvenstva dobili smo prvaka za sezonu 2023/24,  ekipu Marinkolor koja je osvojila 35 bodova od maksimalno 36, s jednim izgubljenim mečom. Ekipa Marinkolor ostvarila je skorove od +90 partija, +273 seta i +1.971 poena.

Ekipa Marinkolor – Marijo Obrovac, Marko Venier, Joško Martinović i Josip Martinović (za ekipu su prijavljeni, a nisu igrali i Miho Simović, Robert Tot Horti i Lidija Vranješ).

Na drugom mjestu nalazi se ekipa Ujedinjeno Konavle s 31 bodom uz 5 izgubljenih meča. Ekipa Ujedinjeno Konavle ostvarila je skorove od +30 partija, +91 setova i +584 poena.

Na trećem mjestu ekipa Soul caffe s osvojenih 30 bodova uz 6 izgubljenih mečeva. Ekipa Soul caffe ostvarila je skorove od +28 partija, +95 setova i +818 poena.

Najbolji pojedinci nakon 18. kola su Marko Venier (Marinkolor), Vedran Đurđević (Ujedinjeno Konavle) i Joško Martinović (Marinkolor).

Marko Venier iz ekipe Marinkolor, najuspješniji u pojedinačnoj konkurenciji 1. Lige u 46. Prvenstvu Dubrovnika u stolnom tenisu u sezoni 2023/24.

Marko je odradio ovu sezonu sa 100% učešća, pri čemu je od 43 igrača on bio među šestoricom koji su odigrali sve moguće partije, pri čemu je dobio svih 36 partija bez izgubljene.

Marko je dobio 108 setova, dok je izgubio 4 uz respektabilan omjer dobivenih setova od 27. Isto tako Marko je dobio 1.226 a izgubio 539 poena što mu daje najbolji omjer dobivenih setova od 2,27.

Najbolji parovi nakon 18. kola su Josip Martinović / Marko Venier (Marinkolor), Damir Gleđ / Dario Petković (Montovjerna) i Pavle Radonić / Milo Stražičić (Soul caffe).

Josip i Marko su od 18 partija zajedno igrali u svih 18 pri čemu su 12 dobili i 6 izgubili. Navedeni dvojac je dobio 45 a izgubio 20 setova pri čemu su dobili 664 a izgubili 519 poena.

Tijekom prvenstva bio je prijavljeno 32 para pri čemu je jedan par igrao 18 utakmica i to upravo Josip Martinović i Marko Venier.

Marko Venier /Josip Martinović (Marinkolor) najbolji par u konkurenciji parova 1. Lige u 46. Prvenstvu Dubrovnika u stolnom tenisu u sezoni 2023/24.

Prethodno je odigrano 18. kolo 46. Prvenstva Dubrovnika u stolnom tenisu 2023/24, a postignuti su sljedeći rezultati:

Utakmica između ekipa Montovjerna i Nobody nije odigrana jer je ekipa Nobody odustala od takmičenja u ovom prvenstvu stoga je ekipa Montovjerna dobila utakmicu bez igre 7:0.

Ekipa Aragosa travel pobijedila je ekipu Lapad kolor rezultatom 4 : 3.

Najbolji igrač susreta bio je Robert Kralj (Aragosa travel) koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set. Robert je od 6 setova dobio 6 a od 84 poena osvojio je 66 ili 78,5%. U pobjedničkoj ekipi, Drago Kasač ostvario je jednu pojedinačnu pobjedu. Pobjedu u paru za pobjedničku ekipu donijeli su Drago Kasač i Robert Kralj. U poraženoj ekipi, Luka Kulaš, Mario Mozara i Franko Torić ostvarili su svaki po jednu pojedinačnu pobjedu.

Ekipa Srđ pobijedila je ekipu Konavljanin rezultatom 5 : 2. Najbolji igrač susreta bio je Milan Rezo (Srđ) koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set. Milan je od 6 setova dobio 6 a od 91 poen osvojio je 66 ili 72,5%. U pobjedničkoj ekipi, pored dvije pobjede igrača utakmice, Ivo Miličić je ostvario isto tako dvije pobjede bez izgubljenog seta ali je ostvario nešto slabiji omjer dobivenih poena. Pobjedu u paru za ekipu Srđ donijeli su Ivo Miličić i Milan Rezo. U poraženoj ekipi, Petar Deranja i Sandra Đurišić ostvarili su svaki po jednu pojedinačnu pobjedu.

Ekipa Soul caffe pobijedila je ekipu M3D rezultatom 6 : 1. Najbolji igrač susreta bio je Ivo Šarić (Soul caffe) koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set. Ivo je od 6 setova dobio 6 a od 107 poen osvojio je 66 ili 61,6%. U pobjedničkoj ekipi, pored dvije pobjede igrača utakmice, Milo Stražičić ostvario je isto tako dvije pojedinačne pobjede uz jedan izgubljeni set dok je Pavle Radonić ostvario jednu pojedinačnu pobjedu. Pobjedu u paru za pobjedničku ekipu donijeli su Pavle Radonić i Milo Stražičić. U poraženoj ekipi, Maro Šimunović ostvario je jednu pojedinačnu pobjedu.

Ekipa Marinkolor pobijedila je ekipu Ujedinjeno Konavle rezultatom 6 : 1.

Najbolji igrač susreta bio je Joško Martinović (Marinkolor) koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set. Joško je od 6 setova dobio 6 a od 100 poen osvojio je 66 ili 66%. U pobjedničkoj ekipi, pored dvije pobjede igrača utakmice, Marko Venier ostvario je isto tako dvije pobjede bez izgubljenog seta ali je ostvario nešto slabiji omjer dobivenih poena dok je Marijo Obrovac ostvario jednu pojedinačnu pobjedu. Pobjedu u paru za pobjedničku ekipu donijeli su Josip Martinović i Marko Venier. U poraženoj ekipi, Vedran Đurđević ostvario je jednu pojedinačnu pobjedu.

Nakon 18 odigranih kola u 10 kola najbolji igrač je bio Vedran Đurđević iz ekipe Ujedinjeno Konavle, zatim slijede Milo Stražičić iz ekipe Soul caffe i Marko Venier iz ekipe Marinkolor koji su u 7 kola bili igrači utakmice.

Pročitajte još

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist