Aktualno

PILOT PROJEKT E-ŠKOLA ‘Želimo naučiti djecu da budu kritična i kreativna’

PILOT PROJEKT E-ŠKOLA 'Želimo naučiti djecu da budu kritična i kreativna'

Prezentacija 307 milijuna kuna vrijednog pilot projekta e-Škole održana je u sklopu CARNetove konferencije CUC 2017. ‘Povezani znanjem (… 25 godina)’ koja se održava od 8. do 10. studenog 2017. godine u hotelima Valamar Lacroma Dubrovnik i Valamar President Dubrovnik.

– Digitalno zrele škole ono su što želimo postići do 2023. godine. Želimo djecu naučiti da budu kritični u odnosu na informacije koje primaju. Kod djece trebamo potaknuti kreativnost, naučiti ih razmišljati i rješavati probleme. Digitalno zrele škole omogućit će našoj djeci bolje sutra – kazala je zamjenica ravnatelja CARNeta i voditeljica projekta e-Škola, Andrijana Prskalo Maček.

Maček je predstavila najnovije e-Usluge i alate za poučavanje koji su razvijeni u sklopu ovog projekta. Digitalni obrazovni sadržaji (DOS-ovi) namijenjeni su učenicima 7. i 8. razreda osnovnih te 1. i 2. razreda srednjih škola, a omogućit će učenicima dodatnu motivaciju i aktivno učenje. Predstavljen je i Edutorij, digitalna knjižnica koja će omogućavati lakši pristup obrazovnim materijalima. E-laboratorij također je novost u projektu e-škola, a radi se o portalu na kojem korisnici mogu saznati sve informacije na području e-učenja. Cjelokupni projekt sufinanciran je EU sredstvima.

– Tijekom sljedeće godine planiramo nastaviti educirati korisnike i davati podršku kroz mobilne timove, primijeniti sve DOS-eve i provesti drugu fazu vanjskog vrednovanja digitalne zrelosti škola- kazala je o budućim planovima Maček.

Najveća obrazovna konferencija u Hrvatskoj okupila je rekordan broj od gotovo 1.100 prijavljenih sudionika, a sadrži brojna interaktivna izlaganja, stručne radove, radionice, predavanja, ogledne sati i prezentacije partnera iz pratećih industrija.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist