Politika

Petrov: Ovo su rezultati koje smo najavljivali od samoga početka

Ovo su rezultati koje smo najavljivali od samoga početka. Također, primjećujem da je aktualnom županu značajno pala potpora u odnosu na 2017. Ovo je njegov maksimum. Smatram da se županija treba upravljati uspješnije – poručio je za DuList kandidat Mosta za župana dubrovačko-neretvanskog Božo Petrov nakon što je prema podatcima DIP-a obrađeno 72.34 posto biračkih mjesta tj. 171 od 212. Ako je vjerovati njima Petrov je za sad osvojio 9.158, odnosno 21.68 posto glasova te ulazi u drugi krug gdje ga čeka HDZ-ov Nikola Dobroslavić.

Na naše pitanje kakvu borbu očekuje u drugom krugu, rekao je:

– Očekujem da mi protukandidati koji u drugom krugu nisu uspjeli daju podršku i da građani izađu na idući krug izbora te daju priliku da županija bude modernija i uspješnija. Nažalost, mogli smo vidjeti da iz godine u godinu Dobroslavićeva motivacija i energičnost jednostavno pada. Mogli smo ga viđati na fotografijama, ali to nije dovoljno. Naša industrijska proizvodnja je pala, broj radnih mjesta se prepolovio. Po izvozu roba smo na 18 mjestu od svih županija. Sve su to crni pokazatelji da kada u bilo kojem trenutku malo padne turizam smo u bankrotu. To se pokazalo i ovoj krizi. Smatram da kvalitetni župan koji je s ljudima na terenu može privući investitore. Ja ću se boriti za svakog investitora da dođe u naše lokalne samouprave. Mi smo županija koja najviše toga može ponuditi od svih ostalih u RH. Također, ovo je plavo-zelena županija i dosta je više da se priča o izgradnji centra za otpad koji će uništiti Malostonski zaljev. Smatram da je vrijeme u konačnici da se 50 tisuća hektara obradivog zemljišta koje se danas ne koristi da se podijeli poljoprivrednicima i da to bude grana koja će nositi ovu županiju. Cijena ove proizvodnje na godišnjoj razini je dva Pelješka mosta i to je ono što ova županija gubi zbog slabo aktivnog župana – iznio je.

Izbori 2021.

Pročitajte još

KRISTIĆ: Omogućimo građanima razvoj urbanih vrtova dodjelom državnog poljoprivrednog zemljišta

Dulist

ROKO IMA NOVO RADNO MJESTO ‘Morao sam poć’ s Vijeća razvoziti robu, moje su mi mušterije važne’

Dulist

RASKINUTI UGOVORI S KARIĆARIMA Franković: Raspisat ćemo novi natječaj i izabrati nove koncesionare

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija