Crna kronika

Petričeviću mjesec dana istražnog zatvora

mup palma policija130

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku odredilo je istražni zatvor Ivanu Petričeviću zbog prijetnji zamjenici Uskoka Natalije Petković,

izvijestio je DORH na svojim stanicama.

''Po primitku kaznene prijave protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog kaznenog djela prijetnje zamjenici ravnatelja USKOK-a iz čl. 139. st. 3. u svezi st. 2. i 1. Kaznenog zakona, osumnjičenik je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku. (9. 8. 2013.)
Postoji osnova sumnje da je 34-godišnjak 8. kolovoza 2013. došao do kuće zamjenice ravnatelja USKOK-a na otoku Korčuli; a koja je zastupala optužnicu u predmetu Županijskog suda u Splitu u kojem je njegov brat proglašen krivim; te joj se unio u lice rekavši da je bolje da proda kuću jer će ga dobro zapamtiti, a ako ne ode, da će zažaliti.
Ovo državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora temeljem odredbi čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku, a sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je donio rješenje o određivanju istražnog zatvora temeljem odredbi čl. 123. st. 1. toč. 1. ZKP-a.''

Podsjetimo, Petričević je na Korčuli poznat kao vlansik jednog ugostiteljskog objekta, ali i kao i brat Nikole Petričevića, svojedobo je u jeku afere protiv korčulanskog narkobosa Jakše Cvitanovića Cvika optužen za suučesništvo u otmici Želite Tomić koja je bila zaštićena svjedokinja protiv njega.

Pročitajte još

PROMETNA NESREĆA Sudar automobila i motocikla, ima ozlijeđenih

Dulist

PRVO PRIJETIO PA PROVEO U DJELO Izudarao muškarca zbog nesuglasica u prometu

Dulist

SUMNJA U POVREDU SLUŽBENE DUŽNOSTI Akcija USKOK-a na području Dubrovnika i Splita, dvije osobe uhićene

Dulist