DuList INUrednički izbor

PETRA MARIĆ Hvala mojim Župljanima na pozitivnoj energiji i komplimentima!

PETRA MARIĆ Hvala mojim Župljanima na pozitivnoj energiji i komplimentima!

Župka Petra Marić (22) natječe se za titulu Miss Universe Hrvatske. Ovo­godišnji izbor održat će se početkom svibnja u Zagrebu, a za titulu najljepše natjecat će se ukupno 16 finalistica. Studentica treće godine Kineziološ­kog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za DuList ističe kako je ‘veoma uzbuđena’ te se jako raduje finalnoj večeri.

— Trenutno sam na pripremama gdje se družim s ostalim curama koje su uistinu predivne, pristojne, prija­teljski nastrojene tako da je i atmosfera jako ugodna i nema nimalno napetosti u zraku – rekla je Marić koja je inače završila i srednju Umjetničku školu Luke Sorkočevića u Dubrovniku, smjer slikarski dizajner.

Veliko hvala mojim Župljanima
Kad govori što ju je potaknulo na pri­javu na natjecanje, naglašava da je vrlo svestrana osoba te se odlučila pri­javiti na izbor jer to smatra prilikom koja će joj pružiti novo iskustvo i nova poznanstva. Naša sugovornica ističe i kako ima dosta zanimanja i hobija.

— Aktivno volontiram u Zakladi Zajednički put u Zagrebu kao vodi­telj Nordijskog hodanja. To je nepro­fitna organizacija predana razvoju i zagovaranju kvalitetnog i sigurnog starenja, prilagođenog potrebama svake pojedine starije osobe. S obzirom da sam završila srednju umjet­ničku školu u slobodno vrijeme volim ­slikati na staklu. Također, bavim se pilatesom i bicikliranjem – navodi finalistica. Obitelj i prijatelji su joj velika podrška u svemu.

PETRA MARIĆ Hvala mojim Župljanima na pozitivnoj energiji i komplimentima!

— Jako su ponosni na sve što sam dosad postigla tako da ni ovo nije bila iznimka. Moram priznati da sam ostala ugodno iznenađena pozitiv­nom energijom i komplimentima koje svakodnevno dobivam od svojih Župljana tako da veliko hvala svima – kazala je.

Kako je i istaknula, trenutno je na pripremama koje su započele proteklog tjedna u Zagrebu, a dosad su posjetile i Hrvatsko zagorje, toč­nije Vuglec Breg. Tijekom boravka u glavnom gradu odradile su brojna sponzorska snimanja. Sada su otpu­tovale u Pulu gdje će odraditi prvo službeno fotografiranje te uvježbavati koreografiju.

Velika odgovornost
Kad smo ju pitali koja je njena defini­cija ljepote, smatra da se – ‘ljepota ne može definirati’.

— To nam najjednostavnije objaš­njava izreka ‘ljepota je u očima pro­matrača’. Mnogi ljepotu povezuju isključivo s fizičkim izgledom. Osobno smatram kako je ljepota kombinacija samopouzdanja, šarma i energije kojom osoba zrači jer to u potpuno­sti može promijeniti dojam o osobi – dodala je. Ako postane Miss Universe, navodi kako će to za nju biti velika odgovornost.

— Posvetila bih se promicanju brige o fizičkom i mentalnom zdravlju. Danas prevladava sjedilački način života popraćen velikim količinama stresa koje negativno djeluju na živote mnogih ljudi. Također bih se zalagala za razvoj i unapređenje sportsko-rekreativnih aktivnosti u funkciji una­pređenja zdravlja i poboljšanja kvali­tete života. Smatram kako je zdrav duh u zdravom tijelu najkraći opis sreće – naglasila je. Što se tiče planova za budućnosti, rekla je da je trenutačno najviše foku­sirana na fakultet s obzirom da se bliži kraj semestra.

— U rujnu planiram upisati diplom­ski studij smjer Sportski menadžment. Nakon studija, voljela bih se vratiti u Dubrovnik gdje mi je želja doprinijeti razvoju sportsko-rekreacijskih pro­grama – zaključila je. • MP

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad