DuList IN

Peto blagdansko izdanje ‘Tišine Molim!’ otvara film koji vas vodi u šetnju Gradom od prije skoro 50 godina

Peto blagdansko izdanje 'Tišine Molim!' otvara film koji vas vodi u šetnju Gradom od prije skoro 50 godina

Peti festival filmova snimljenih u Dubrovniku ‘Tišina Molim!’ počinje Otvaranjem i projekcijom filma Radiotelevizije Zagreb ‘Naši gosti i mi’ redatelja Antona Martija, u srijedu, 15. prosinca početkom u 19 sati u Kazalištu Marina Držića. Broj besplatnih ulaznica za Otvaranje i projekciju filma je ograničen te se mogu preuzeti od 9 do 17 sati te jedan sat prije projekcije na blagajni KMD-a.

Ovogodišnja ‘Tišina’ prvim filmom donosi šetnju Gradom od prije skoro 50 godina. Film RT Zagreb ‘Naši gosti i mi’ redatelja Antona Martija, po scenariju Moma Kapora, dubrovačka je glazbena razglednica iz 1973. godine. Oni stariji zasigurno će prepoznati brojna lica i raspjevane glasove koji su postali dio ovog filma koji predstavlja jedan od važnijih i zanimljivijih zapisa u kronici filmske povijesti Dubrovnika. Foyer kazališta tijekom festivala bit će uređen u filmskom ruhu te će posjetitelji prije i poslije projekcije moći razgledati izloženi izbor filmskih kadrova snimljenih u Gradu.

Ovogodišnje, blagdansko izdanje manifestacije ‘Tišina molim!’ dio je programa Dubrovačkog zimskog festivala. Uz projekcije filmova među kojima će drugog dana biti i najstariji sačuvani film sniman u Dubrovniku, peta ‘Tišina’ donosi i panel raspravu, promociju vrijedne publikacije o prvim filmovima snimanim u Gradu i neizostavni Filmski pub kviz.

Peto izdanje filmske manifestacije ‘Tišina molim!’  trajat će tri dana(od srijede, 15. prosinca do petka, 17. prosinca) i iznova će donijeti izbor filmova snimanih u Dubrovniku! Misija manifestacijeTišina Molim! je približiti bogatu filmsku povijest Grada Dubrovčanima i njihovim gostima.

Ulaz na sva događanja je besplatan. Više informacija o manifestaciji i rasporedu ovogodišnjeg izdanja ‘Tišine Molim!’ može se pronaći na službenoj stranici festivala tisinamolim.com i na Facebook stranici Tišina Molim.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist