Kultura

PETI ROĐENDAN KOLARINA ‘Ježeva kućica’ oduševila najmlađe

PETI ROĐENDAN KOLARINA ‘Ježeva kućica’ oduševila najmlađe

U sklopu proslave petog rođendana Kazališne družine Kolarin u nedjelju ujutro u Kinu Sloboda održana je predstava ‘Ježeva kućica’ Sinjskog pučkog kazališta.

Sinjsko pučko kazalište osnovano je daleke 1956.godine i od tada s manjim prekidima uspješno djeluje. Sudionik je mnogih festivala i kazališnih smotra u zemlji i inozemstvu i osvajač mnogih prestižnih nagrada i priznanja. Kazalište djeluje u tri sekcije, dječji dramski studio, dramski studio mladih i ona najstarija grupa iskusnih glumaca.

Zadnjih nekoliko godina posebna pažnja posvećena je radu s mlađim kategorijama, što je rezultiralo nagrađivanim predstavama : “Jaje lutalica”, “Nema poraza za Djeda Mraza”, “Ježeva kućica”-dječjeg dramskog studija, kao i “Izbori za lokalnog šerifa” i “Nedostajem sama sebi”, dramskog studija mladih.

Kazališni repertoar su uglavnom komedije koje su nagrađivane i na međunarodnim festivalima u Sloveniji, Njemačkoj i Švicarskoj ( Izbori za lokalnog šerifa), a u zadnje vrijeme i drame,posebno smo ponosni na našu edukativnu dramu “Nedostajem sama sebi” koja je pobrala brojne pozitivne kritike struke i publike, a koja govori o problemu ovisnosti kod mladih.

Dječja basna “Ježeva kućica” ( koju su obožavale generacije mladih i malo tko ne zna avanture Ježurka, poštara Zeca, kume Lije i ostalih likova,) na županijskoj smotri dramskih amatera ove godine dobila je posebno priznanje za kostime, šminku, muziku, a pok. Marija Cvrlje Radović nagradu za najbolju scenografiju.

Kroz predstavu je publiku vodila Vila, a svaka scena popraćena je poznatom glazbenom podlogom.

Završna predstava Kolarinove proslave bit će u ponedjeljak u 20 sati, također u Kinu Sloboda, kad će nastupiti slavljenici koji će izvesti svoju uspješnicu ‘Matrimonijo’.

Pročitajte još

[FOTO] TEA PEROVIĆ PREDSTAVILA KNJIGU Snaga vjere, ljubavi i brige majke za svoje kćeri

Naša akademska slikarica Jasmina Runje izlaže na skupnoj izložbi u Kastvu

Dulist

NOVO GOSTOVANJE U TEATRU Komedija ‘Agencija za sreću’ Teatra Gavran

Dulist