Kultura

Petar Ćulibrk u subotu održava radionicu i koncert, ulaz slobodan

Petar Ćulibrk u subotu održava radionicu i koncert, ulaz slobodan

Naš renomirani i najbolji hrvatski jazz pijanist Petar Ćulibrk održat će u subotu, 17. lipnja besplatnu radionicu jazza u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića. Radionica naziva ‘Jazz piano workshop – uloga klavira i primjena akorada u glazbi’ počinje u 11.30 sati.

Istog dana, u Domu kulture u Cavtatu održat će koncert pod nazivom Jazz & Wine na 17. festivalu Glazba i riječ, u organizaciji udruge Konavle art,  u suradnji sa Dubrovačkim podrumima. Koncert počinje u 21 sat.

-Ulaz je slobodan te udruga Konavle art poziva sve zainteresirane da im se pridruže na radionicu i koncertu – navodi se u pozivu.

Petar Ćulibrk rođen je u Dubrovniku (1986). Počinje svirati klavir sa 7 godina, školovanje nastavlja u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, 2011. diplomira na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu.
Jazzom se počinje baviti u dobi od 14 godina. Po dolasku u Zagreb surađuje s Moranom Mesić u kvartetu ”Afinado”, te sa brojnim drugim hrvatskim jazz glazbenicima – Matija Dedić, Jasna Bilušić, Saša Nestorović, Mladen Baraković, Mario Igrec, Zvonimir Šestak, Filip Pavić, Aleksandar Vešić, Jazz Orkestar HRT-a, itd.. Od 2010. do danas usavršava se na brojnim seminarima – kod Kennyja Barrona, Tonyja Monaca, Stefana Heckela, Renata Chicca, Joea Kaplowitza, Adama Holzmana, Alana Broadbenta, Erica Reeda.
Svirao je kao pijanist u kvartetu Corona, s Moranom Mesić, u Vjekoslav Crljen Triju, a posljednjih godina svira s More Love Ensambleom, Cloud Buzzom, Miro Kadoić kvartetom i Filip Pavić kvartetom.
Dobitnik je 2. nagrade na prvom hrvatskom jazz natjecanju 2015. godine. 2020. i 2023. nagrađen je Statusom u kategoriji najboljeg jazz pijanista. Njegov solo album prvijenac ”Old School” nominiran je
2023. godine za nagradu Porin u kategoriji Najbolji album jazz glazbe.

Pročitajte još

UMJETNIČKA GALERIJA Posjet šestaša iz gruške škole ‘Ivan Gundulić’

Dulist

ZA VIKEND Zadnja prilika za pogledati ‘Vidi kako Lokrum pere zube’

Dulist

[FOTO] VJESNIK DALMATINSKIH ARHIVA Predstavljen časopis u obnovljenoj dvorani Svetog Vlaha u Sponzi

Nora Di Leo