Sport

PETA UZASTOPNA POBJEDA KOŠARKAŠA Došen: Možemo se boriti za naslov!

PETA UZASTOPNA POBJEDA KOŠARKAŠA Došen: Možemo se boriti za naslov!

Košarkaši Dubrovnika su u 9. kolu Prve lige upisali i petu pobjedu. U sportskoj dvorani u Gospinom polju bili su bolji od gostiju iz Rijeke, KK Dubrovnik – KK Kvarner 2010 82:63 (24:15, 16:17, 21:16, 21:15).

Ovo je i peti uzastopni trijumf naših košarkaša koji se uz nedavne uspjehe u prvenstvu (Rudeš, Zapruđe i sada Kvarner) mogu pohvaliti i plasmanom među 16 najboljih u Kupu Krešimira Ćosića (Universitus i Đakovo).
Poveli su košarkaši Kvarnera 3:0, ali nakon serije domaćina 8-0 za 15:10, sve ostalo u znaku dubrovačkih košarkaša.

Sredinom prvog poluvremena i +11 (33:22), na odlasku na odmor 40:32. U posljednjih pet minuta treće četvrtine prednost je narasla na dvocifrenu (61:48), razigrao se Nikola Došen. U posljednjoj četvrtini onim standardno najboljim (Vodopija, Dubelj i Došen), priključili su se i Filip Vujičić te mladi Niko Stasjuk pa je u završnici zabilježeno i najvećih +21 (80:59).

-Zaslužena pobjeda Dubrovčana, mi smo u igri bili do sredine treće četvrtine i onda jednostavno ‘pukli’. Za nešto više nedostajalo je protočnosti u napadu i mudrosti u obrani – rekao je Robert Jurković, trener KK Kvarner 2010

-Vodili smo na poluvremenu s osam poena razlike, ali osjećali smo u svlačionici kako možemo i bolje. Kada smo u nastavku zaigrali na pravi način, pobjeda ni u jednom trenutku nije došla u pitanje. Čestitke gostima na dobrom izdanju, mi smo ovaj put ipak bili kvalitetniji i nastavljamo seriju odličnih rezultata. Sve sam uvjereniji kako se možemo uključiti u borbu za naslov – izjavio je Nikola Došen, igrač KK Dubrovnik

KK Dubrovnik igrao je u sastavu: Petrović, Stasjuk 3, Soko, Došen 17, Dubelj 15, Mustapić 6, Koprivica, F. Vujičić 11, Vodopija 17, Lučić 4, Boban 7, J. Vujičić 2. Trener: Željko Vreća.

Najbolji gost Matija Bilalović s 22 poena, a u drugom poluvremenu dobar je bio i Luka Vucić (21 poena i 7 skokova).
Dubrovački košarkaši nakon devet odigranih utakmica imaju pet pobjeda i četiri poraza, a u 10. kolu na rasporedu je novi ispit u Dubrovniku i to protiv Universitasa iz Splita (subota, 15. prosinca, u 16 sati).

KK Dubrovnik

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist