Crna kronika

Pet osoba pokušalo nezakonito ući u RH

Granični prijelaz

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske pet je osoba u dva slučaja pokušalo nezakonito ući u RH.

Naime, u prvom je slučaju u subotu, 18. siječnja oko 6,05 sati na graničnom prijelazu Karasovići, prilikom ulazne granične kontrole u autobusu nacionalne oznake Kosova, kontrolirana 34-godišnja državljanka Kosova koja se tom prilikom poslužila tuđom putnom ispravom Kraljevine Belgije. Osumnjičena je istog dana u večernjim satima, uz kaznenu prijavu zbog zlouporabe osobne isprave, predana pritvorskom nadzorniku ove PU.

Istog dana, oko 15,20 sati policijski su službenici u mjestu Radovčići u Konavlima bez osobnih isprava zatekli četvoricu državljana Pakistana u dobi od 18 do 40 godina za koje je utvrđeno da su tog dana u jutarnjim satima nezakonito ušli u RH iz pravca Crne Gore i to pješice preko brda Stupa. Rješenjem PP Gruda određena im je jednogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je najavljena njihova readmisija Crnoj Gori.

Nadalje, jučer, 19. siječnja u 14 sati ulaznoj graničnoj kontroli na GP Klek pristupilo je osobno vozilo nacionalne oznake Srbije. Vozilom je upravljao 56-godišnji državljanin Srbije koji je, tijekom obavljanja granične kontrole, policijskim službenicima na uvid dao krivotvorenu međunarodnu vozačku dozvolu. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava, protiv 56-godišnjeg državljanina Srbije slijedi kaznena prijava redovnim putem.

Pročitajte još

PONEDJELJAK NA CESTAMA U tri prometne nesreće teško ozlijeđene četiri osobe

Dulist

PROMETNA NESREĆA Sudar automobila i motocikla, ima ozlijeđenih

Dulist

PRVO PRIJETIO PA PROVEO U DJELO Izudarao muškarca zbog nesuglasica u prometu

Dulist