Sport

PERRONE ‘Ovo je dubrovački Jug, drukčiji od svih! Zato svi u Gruž, napadamo peti trofej!’

jug brescia najava crop1

Prije godinu dana govorili smo o osvajanju makar jednog trofeja, a sad napadamo peti. Lijepo je što smo u toj situaciji. U srijedu ćemo pokušati osvojiti peti pehar. Zato svi u Gruž, svi u Gruž! Treba nam pomoć navijača, jer ovo je dubrovački Jug, drukčiji od svih drugih u Europi – istaknuo je sjajni Brazilac Felipe Perrone Rocha uoči utakmice Superkupa Europe između Juga CO i Brescie, koja se u srijedu 14. prosinca u 18 sati igra na bazenu u Gružu.

-Protiv Recca je bilo teško, nismo odigrali dobro. Trener nam je prije utakmice rekao da, ako i izgubimo, tu utakmicu trebamo brzo zaboraviti i posvetiti se Brescii. To je druga utakmica, druga situacija. Trebamo biti spremni za njih – dodao je Perrone, koji je na početku ove sezone odbio nekoliko izdašnih ponuda drugih klubova te ostao važan član Jugove obitelji.

-Drago mi je da je bilo ovako. Na kraju prošle sezone rekao sam da želim ostati tu i da bi meni bilo super kad bih mogao ostati. Momčad je sjajna, atmosfera u klubu je odlična, igram s mojim prijateljima, a imamo priliku za peti pehar. Sigurno ću dati 100 posto da ispunimo taj cilj – istaknuo je Perrone.

-Uvod za Bresciu nama nije bio dobar, s obzirom kako smo izgledali protiv Recca. To je bilo upozoravajuće i ne bi bilo dovoljno za pobjedu protiv Bresice. Premda su, po konceptu i igračima, to dvije potpuno drukčije momčadi. Protiv Brescie čeka nas drukčija, teška i zanimljiva utakmica jer oni imaju strahovitu želju za osvajanjem trofeja – izjavio je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak, koji je opisao karakter talijanskog predstavnika.

-Oni su obrambena i radnička momčad. Nemaju ritam igre i kontranapad kao Recco, ali im u napadu na poziciji sidruna cirkulira šest ili sedam igrača, a ne samo sidruni Ubović i Napolitano, čime stvaraju probleme protivničkoj obrani. Uz to, na svakoj utakmici se učinkom istakne drugi igrač. Nekad je to Pasković, nekad Christian ili Nicholas Presciutti, Ranđelović. Imaju širinu, dosta igrača da svoj golgeterski doprinos. Po meni je važan Ranđelović, koji im ‘lijepi’ napad i obranu, sa sasvim drukčijom ulogom nego u srpskoj reprezentaciji, gdje je isključivo bek. Ukupno gledajući, čeka nas teška utakmica. Nadam se da smo bolji, ali da bi to na kraju bili moramo podići igru – smatra Kobešćak.

-Brescia jako teško gubi utakmice. U porazu od Olympiakosa 8:4 utakmica je do zadnje četvrtine mogla otići na stranu Brescie, a morate znati da je Atena uvijek ‘težak’ bazen. Teško je igrati protiv njih i najbolje europske momčadi će imati problem s njima. Jako dobro koriste slabosti protivnika, a odlično se pripremaju, u čemu se vidi uloga trenera. Nemaju isti sustav za sve protivnike kao Recco, već imaju taktička odstupanja od utakmice do utakmice. Prilagođavaju se protivniku, a to očekujem i u našoj utakmici – istaknuo je Kobešćak.

-Da bismo bili konkurentni, onakvi kakvi želimo, moramo biti puno bolji u obrani, posebno u vanjskoj liniji, gdje smo puštali šut najboljim svjetskim šuterima. Moramo biti bolji plivački, a i neke sitnice popraviti u napadu – podvukao je Kobešćak.

-Vlada velik pritisak osvajanja posljednjeg trofeja u prošloj sezoni, čak i veći nego za ostale trofeje. Slika je već malo slavljenička, što nama sigurno ne ide u korist. Jedva čekam da sve to prođe, a nadam se da će sve završiti našom pobjedom i osvajanjem trofeja. Za četiri trofeja smo se krvavo borili, a borit ćemo se tako i za peti. Nadam se pomoći navijača, diže se atmosfera. Iz utakmice u utakmicu jasna je želja navijača da nam pomognu. Zato se nadamo najboljem – istaknuo je Kobešćak.

-Uvijek volimo koristiti riječ ‘povijesna’, ali ova protiv Brescie baš to jest. Uz to, posebna je jer smo, da bi se uopće doveli u situaciju borbe za Superkup Europe, morali ispuniti preduvjet osvajanja trofeja, a mi smo ga ispunili. I to osvajanjem najvećeg trofeja prvaka Europe u Budimpešti. Došla su u prošloj sezoni još tri trofeja, a sad je kraj kalendarske godine, natjecateljske sezone 2015./2016., vrhunac sezone u svakom smislu – istaknuo je tom prilikom predsjednik VK Juga CO Lukša Jakobušić.

-Hvala LEN-i što nam je dodijelila domaćinstvo u konkurenciji s Bresciom i Monte Carlom. To je također još jedna potvrda odličnih odnosa Juga i LEN-e. Nažalost, ovo je, uz organizaciju ždrijeba LEN Lige prvaka, naš organizacijski vrhunac, jer bismo za veća natjecanja, poput Final Sixa ili europskog i svjetskog prvenstva, trebali imati još jedan bazen. Premda ovdje imamo vrhunske vaterpolske uvjete, možda i najbolje na svijetu – dodao je Jakobušić.

-Siguran sam da će publika prepoznati značaj utakmice, jer ovo je događaj za koji se radi i živi. Baš kao i igrači, publika je uvijek dobra kad je prava. Vjerujem da će svi koji osjećaju i vole Juga ne samo doći na bazen, nego i pomoći nam. Protiv Recca smo vidjeli koliko nam pomoć treba, a nismo odigrali kako možemo. Uz to, imali smo situacija u povijesti kad smo bili presigurni, unaprijed upisali pobjedu i trofej, pa nije bilo dobro. Grad živi s Jugom, a Jug s Gradom i to će se vidjeti na utakmici. Nadam se da ćemo pred svojom publikom proslaviti pobjedu, peti naslov te zaokružiti izvrsnu sezonu – zaključio je Jakobušić.

Inače, Jug CO je na ovu povijesnu utakmicu pozvao sve igrače koji su sudjelovali u osvajanjima europskih naslova 1980., 2001. i 2006. godine.

Utakmica Superkupa Europe igra se u srijedu 14. prosinca u 18 sati uz prijenos na HTV2.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Vesela lica na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Dulist

JUG U POLUFINALU LEN EUROCUPA Vjekoslav Kobešćak: Utakmica će sigurno biti teška

Dulist

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist