Aktualno

Pelješki most u ljubičastom kao podrška palčićima!

Pelješki most zasvijetlio je večeras ljubičastim svjetlom. Riječ je o znaku podrške prijevremeno rođenoj djeci te njihovim roditeljima. Upravo danas, 17. studenog, obilježava se Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju.

Svijetli i Mala Onofrijeva fontana
I Grad Dubrovnik pridružio se obilježavanju ovog međunarodnog dana. U večernjim satima, Mala Onofrijeva fontana osvijetljena je ljubičastim svjetlima. U svijetu se 1 od 10 djece rodi prije vremena. U Hrvatskoj je to više od 2500 prijevremeno rođene djece svake godine kojoj je neophodna podrška specifičnih medicinskih uređaja uz stručnost i posvećenost visokoobrazovanog medicinskog osoblja. Posljedice prijevremenog porođaja mogu biti ozbiljne i trajne, a prijevremeno rođenje vodeći je uzrok smrtnosti kod kod djece mlađe od 1 godine te drugi uzrok u populaciji do 5 godina.

Treba istaknuti i kako će stoljetni platan u Mlinima večeras svijetliti ljubičastim svjetlom u znak podrške prijevremeno rođenoj djeci i njihovim roditeljima.

Naslovna foto: Palčići Dubrovnik

Pročitajte još

Uhićen mladić iz Splita koji je autom udario policajca

Dulist

Ivona Michl: ‘U Dubrovačkim muzejima inspekcijskim nadzorom nisu utvrđeni nedostaci’

Dulist

[TUP BUDUĆNOSTI] Gradski vijećnici podijeljenih mišljenja o sudbini bivše gruške tvornice

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija