Zanimljivosti

PEEK AND POKE Izložba retro računala u Centru za mlade

PEEK AND POKE Izložba retro računala u Centru za mlade

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji s Muzejom Peek&Poke iz Rijeke organiziraju Peek & Poke izložbu retro računala u prostorima Centra za mlade Dubrovnik iznad autobusnog kolodvora u Gružu. Posjetitelje očekuje zanimljiva i bogata kolekcija eksponata računala iz davnih dana pa sve do modernih primjeraka.

Otvorenje izložbe je u subotu 12.ožujka u 19 sati, a izložba ostaje otvorena svaki dan od 13.03. do 27.03. od 18 do 21 sat. Izložba je interaktivna, izložena računala su u upotrebi i posjetitelji će ih moći koristiti, odnosno isprobati. Svi su pozvani! Za grupne posjete svi zainteresirani se mogu obratiti Zajednici tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Malo o organizatoru

Muzej Peek&Poke poznat je i kao jedinstveni hrvatski “muzej starih računala” u gradu Rijeka. Djeluje od 2007. godine i od tada privlači kako domaće, tako i turiste iz cijelog svijeta. U muzeju se može vidjeti razvoj računala i računalne industrije od njenih početaka do danas, a dio muzeja služi za razne edukacije. Među izloženim primjercima “pionira” prvih računala, mogu se vidjeti eksponati sa svih pet kontinenata te zavidna zbirka kalkulatora među kojima je i džepni kalkulator napravljen u Hrvatskoj, a svjetski poznat kao Digitron.
U sklopu muzeja je i čitaonica, retro igraonica, prezentacijska dvorana, učionica, suvenirnica i NetKorner tako da definitivno svatko može pronaći nešto za sebe. Uz sve to, vrijedna ekipa redovito održava različita događanja među kojima su i prezentacije novih proizvoda.

Izložba je organizirana kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2022. godinu.

Pročitajte još

DOČEKALI ZLATNE VATERPOLISTE Uprava ACI d.d. primila svjetske prvake

Dulist

DIVNA GESTA U BUTIZI NA GRUDI ‘Hvala roditeljima koji su ih odgojili’

Dulist

Danas je Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva

Dulist