Grad

Pavo je ponosan na svoje tocidaše i ganut svim dobrim djelima!

Pavo je ponosan na svoje tocidaše i ganut svim dobrim djelima!

Iako nismo na kraju puta, pa čak ni na njegovoj polovici, znamo da svi želite znati u kojoj smo fazi skupljanja novčanih priloga i donacija, koliko još treba, na koji se način još može pomoći, što imamo u planu.

Znamo da vas zanima jesu li poslani Pavovi zdravstveni kartoni u švicarsku kliniku i kako se Pavo osjeća. Na žalost, Pavu je opće stanje nepromijenjeno, ali on je vedrog i optimističnog duha, širokog osmijeha i pun dobre volje. Sitni napredak vidljiv je iz dana u dan, što nam dodatno daje vjeru u brži oporavak. Pavo zahvaljuje svima na svemu što se napravilo za njega, ganut je svim dobrim djelima, još se nije dobro ni snašao u podacima koji mu se svakodnevno daju, ponosan je na svoje torcidaše i snagu koju mu oni daju i dalje šire ne samo po Hrvatskoj, nego i po cijelom svijetu.

Na žalost, konkretne podatke oko odlaska na liječenje nemamo. Pavova sestra, Katarina Hađija Marković, u nedjelju se čula sa Sandrom Paović, našom proslavljenom stolnotenisačicom, koja je doživjela istu sudbinu i koja se liječila u Notwillu (Švicarska), u istoj klinici kamo bi trebao ići i naš Pavo na liječenje. Loša vijest je, kako nam je Sandra rekla, što tamo jedan dan rehabilitacije stoji 10-12 tisuća kuna (ili 50.000 eura mjesečno). Napominjemo da je Sandra tamo ostala oko osam mjeseci i da je za nju tada bilo prikupljeno četiri milijuna kuna.

Po savjetu stručnjaka i osoba upućenih u situaciju i Pavove ozljede Katarina Hađija Marković poslala je e-mailove zajedno s poviješću bolesti na četiri klinike u Njemačkoj i dvije u Švicarskoj. Sve klinike, naravno, traže snimke oštećenja i CT magnetske rezonance što se ne može skenirati budući da je preveliko pa je sve poslano poštom. Odgovore s tih klinika očekujemo u utorak ili u srijedu; primjerice, imaju li mjesta za našega Pava i misle li da mogu pomoći u njegovu ozdravljenju. Zato ćemo konkretne podatke znati krajem tjedna kad ćemo opet javnost obavijestiti o rezultatima pregovora. Tada ćemo vjerojatno znati i konkretnu cijenu, trajanje oporavka i koja je klinika najbolja za ovu vrstu ozljede. Budemo li imali sreće, u tom bi slučaju Pavo što prije išao na rehabilitaciju u jednu od tih klinika.

Nismo stručnjaci za takve ozljede i ne možemo predvidjeti koliko bi trebao trajati njegov oporavak, jer to u ovom momentu teško tko može znati, ali ono što nam svi govore okvirno je vrijeme od najmanje tri mjeseca rehabilitacije. S obzirom na težinu njegove bolesti, svjesni smo da će to zasigurno trajati duže od tri mjeseca, iako bismo, naravno, svi voljeli da to bude što prije gotovo i da Pavo vrlo brzo bude među nama, zdrav, veseo i na svojim nogama. Za sada samo možemo reći da smo skupili dovoljno novaca za prvih mjesec dana.
Visina i troškovi liječenja ne smiju nas pokolebati u našoj daljnjoj borbi u prikupljanju sredstava za Pavovo liječenje. Dapače, naši su planovi još ambiciozniji, širi i veći. Visina svote nije nas pokolebala ni na početku kad smo bili sami i kad smo razmišljali kako bismo mogli pomoći našem Pavu. Sad imamo sve vas koji volite Pava, znamo da nismo sami, da se naša snaga proširila svuda po svijetu i da ćemo do kraja ustrajati na cjelokupnoj svoti za Pavovo izlječenje, ma kolika ona bila. Ne, nećemo odustati. Utakmica se igra do devedesete minute. A i onda ima produžetaka.

SVI ZA PAVA

Maja Milošević

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist