Crna kronika

Pavličević: ‘Očevid je završen. Potraga se nastavlja, a pomoć građana je dobro došla’

Pavličević: 'Očevid je završen. Potraga se nastavlja, a pomoć građana je dobro došla'

Očevid je završen u 15.40 sati. Određeni materijali izuzeti su te će vještaci napraviti svoje vještašvo koje će dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu. Na njima je odluka o eventualnom izlasku u javnost o rezultatima očevida i uzrocima samog požara – rekao je načelnik PU dubrovačko-neretvanske županije Ivan Pavličević za DuList.

Proveli su ga vještaci iz Centra kriminalističkog vještačenja iz Zagreba u suradnji s službenicima PU dubrovačko-neretvanske, a njime je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku. Podsjetio je i kako se na području oko hidroelektrane uključio i helikopter Ministarstva unutarnjih poslova koji je letio oko sat i pol vremena, što je i optimalno razdoblje.

-Nije mogao doći ranije zbog vremenskih uvjeta. Sutra ujutro, nakon što posada pregleda letjelicu, ponovno će se helikopterom dignuti i pomoći nam iz zraka. Pretraživat će akvatorij i priobalje. Također, brod obalne straže Omiš je na našem području i još su uvijek u potrazi vanjskog dijela poluotoka oko Cavtata, otoka Mrkana i Bobare, vjerojatno i vanjskog dijela Lokruma. Poslije toga će ići u Luku Gruž i nastaviti potragu oko 8 sati u subotu ujutro – istaknuo je Pavličević i dodao kako se radi o velikom brodu dugom 45 metara.

-Potraga neće biti obustavljena, trenutno su na moru dva policijska plovila i veći broj policijskih službenika – rekao je.

Mogu se čuti informacije kako se prijatelji i rodbina organiziraju samostalne potrage.

-Mi to ne možemo spriječiti ni obustaviti, možemo ih samo razumjeti. Naravno, pomoć nam je u svakom slučaju dobro došla. Nećemo kriti kako je sinoć jedan od mještana, koji je bio s policijskim službenikom, izvan službe, pronašao jedno od tijela na stijeni. Moguće je kako bi ga netko danas pronašao od policijskih službenika, ali naravno, učinkovitije je kad se pronađe ranije, radi nas, ali i radi rodbine – zaključio je.

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović istaknuo je danas kako su pronađena samo dva aparata za zrak. Pavličević je istaknuo kako nema takve informacije.

– Predstavnici HE u Platu su imali određenu zaštitnu opremu, uključujući boce za kisik, što sam i jučer rekao. Čuo sam kako mogu izdržati određeni vremenski rok ukoliko čovjek miruje. Ne mogu nagađati jer nisam sudjelovao u očevidu – zaključio je Pavličević.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist