Grad

Pavela predlaže otvaranje trećeg ulaza u grad s vidikovca!

Pavela predlaže otvaranje trećeg ulaza u grad s vidikovca!

Udruga Sigurnost u prometu Dubrovniku na Facebooku je pokrenula raspravu o otvaranju trećeg ulaza u grad iz smjera vidikovca ulicom Druge dalmatinske brigade.

-Dragi prijatelji, znamo da u naš lijepi grad vode dva ulaza, jedan s istoka (Ilijina glavica ulicom Pera Bakića), drugi sa zapada preko Kantafiga, ulicom Obala Pape Ivana Pavla II! Isto tako svjedoci smo da gužve nastaju u jutarnjim satima svakodnevno, dok je ljeti povećanjem turističkih dolazaka to učestala slika na navedenim lokacijama te je promet u stajanju! Kada znamo da većina turista želi vidjeti stari grad i radi toga dolaze, većina ima smještaj u jednom od hotelskih objekata u blizini grada, kada znamo da većina naših sugrađana radi u turizmu u starom gradu, zaposlenici hotela u blizini starog grada, kada su zaposlenici srednje škole na Pločama, kada znamo da svoju djecu voze u tu školu itd…. jedno od kvalitetnih rješenja bi bilo otvaranja trećeg ulaza u Grad, čime bi gore navedeni lakše došli na odredište, rasteretila se druga dva ulaza i Grad bi imao veću protočnost prometa i prodisao – napisano je na stranici udruge čiji je voditelj Denis Pavela.

Prijedlog su potkrijepili i fotografijama, s kojih se vidi kako bi se na magistrali na vidikovcu napravio lijevi skretač za ulicu Duge dalmatinske brigade gdje bi promet dalje išao do Turističke škole i na T raskrižju se ponovno uključivao na ulicu Petra Krešimira IV.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist