Zanimljivosti

PAROVI JURE KOD MATIČARA, MEĐU NJIMA I DUBROVČANI Ovo je najtraženiji datum za vjenčanje u 2022.

PAROVI JURE KOD MATIČARA, MEĐU NJIMA I DUBROVČANI Ovo je najtraženiji datum za vjenčanje u 2022.

Mnogi će zaljubljeni parovi za 35 dana izreći sudbonosno ‘da’. Bit će to netipično vjenčanje usred radnog tjedna, utorkom, ali prema nekima taj datum ima posebnu magiju pa nisu odoljeli da im na vjenčanom listu piše 22. 2. 2022. Trend vjenčanja na datum s puno dvojki među prvima su zamijetili Nijemci, a uvjerila se u to i njemačka tiskovna agencija DPA koja donosi priču iz Donje Saske. U mnogim tamošnjim matičnim uredima više nema slobodnog termina za 22. veljače, a gradske službe u gradiću Lüneburg otkrivaju da će zbog dvanaest vjenčanja na taj dan morati uz dežurnog matičara angažirati još dvojicu kao pojačanje. Slično je i u Göttingenu, gdje su za taj utorak broj termina za vjenčanje morali udvostručiti pa će ih umjesto četiri biti osam, a nijedan drugi datum u 2022. zasad nije premašio broj upita za 22. veljače. Iako, kako je potvrdio glasnogovornik grada Hannovera, za vjenčanja je popularan i 2. veljače 2022., pa je i za taj datum teško naći slobodan termin.

Budući bračni parovi svoju odluku najčešće obrazlažu time što se ovi datumi lako pamte i lijepo izgledaju napisani, piše Večernji. Kako bilo, neće imati alibi da zaborave godišnjicu. Inače, veljača i utorci nisu ni kod nas popularni za vjenčanja. Bude ih nešto, ali u zagrebačkoj agenciji za organizaciju takvih događanja Lela Design kažu da baš za 22. veljače nemaju zakazano nijedno. Slično govore i u riječkoj agenciji za organizaciju vjenčanja Noi Due.

– Trenutačno općenito nema navale, a pogotovo nema stranaca. Oni preferiraju ljetna vjenčanja, a najviše ih dolazi iz Slovenije i Austrije te iz Švicarske i Italije. Često to budu i mješovita vjenčanja, mladoženja ili mladenka su naši državljani, a druga polovica para iz inozemstva. Ali za 22. veljače nitko nas nije pitao… – kaže vlasnik tvrtke Noi Due Arsen Maršanić.

No Hrvatska ipak nije ostala posve po strani kad je riječ o trendu koji je zahvatio neke europske zemlje. I to zahvaljujući mladom paru iz Dubrovnika.

– Ne poznajem ih osobno, ali čula sam od znanaca da su se njihovi prijatelji odlučili vjenčati baš taj dan – kaže Martina Pavleković, vlasnica dubrovačke agencije Yes I Do, gdje masovniji posao s vjenčanjima očekuju od travnja nadalje.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist