DuList IN

PAR IZ NIZOZEMSKE IZNENADIO NEVIA KOPAČKAMA ‘Super su mi! Odmah sam izišao igrati nogomet’

PAR IZ NIZOZEMSKE IZNENADIO NEVIA KOPAČKAMA 'Super su mi! Odmah sam izišao igrati nogomet'

Dobio sam kopačke, napokon sam ih dobio! Od nekog dunda, super su mi. Išao sam i van s njima i igrao nogomet, oduševljeno priča Nevio Krešić iz Močića kraj Konavala nedaleko od Dubrovnika. Malenom divu koji boluje od rijetke bolesti Majewski dvarfizam jedina želja za nedavno proslavljeni 10. rođendan bile su upravo kopačke. Paket za njega stigao je u ponedjeljak oko 10 sati. Svega nekoliko sati kasnije, oko 13 sati, na adresu je stigao još jedan paket, pišu 24 sata.

– Čim je dobio paket i otvorio ga, ostao je oduševljen. Odmah je obukao kopačke i počeo tražiti nogometnu loptu. Uzbuđenju nema kraja – smije se mama Tea Đurović (40). Ističe kako Nevio sad ima čak dva para kopački odgovarajućeg broja (22), a dobio je i dres (veličina 80) talijanskog kluba Roma, koji je odmah obukao. Tea kaže, a Nevio potvrđuje, kopačke su mu ugodne i ne skida ih s nogu.

– Dragi ljudi koji su nam poslali paket bojali su se da isti neće stići pa su poslali još jedan. Valjat će mu za života – kaže Tea. Osmijeh na licu dječaka izmamio je par iz Nizozemske, a riječ je o Hrvatima iz Pule, Dejanu i Anji B., koji trenutačno žive i rade u nizozemskom Veldhovenu. Tea ističe kako su se čuli preko poruka i da su oni s njom stupili u kontakt.

Našao ih u online trgovini

– Prijatelj na Facebooku objavio je članak o Neviju. Pomislio sam kako kopačke u Hrvatskoj možda i neće moći naći, pa smo ih odlučili potražiti u Nizozemskoj. Dostupno nam je pa smo rekli: ‘Hajdemo to napraviti’, to je bila motivacija – rekao je Dejan B. Kopačke odgovarajuće veličine našao je u jednoj online trgovini. Posebno naglašava kako su oni nebitni u ovoj priči, fokus je samo na Neviju.

– Ja imam dvoje djece, dječaka od dvije i curicu od pet godina. Moja žena i ja bi sve dali za svoju djecu, i znam da tako razmišljaju i Neviovi roditelji – ističe Dejan i dodaje:

– Tea mi je poslala fotku Nevia u dresu i kopačkama, drago mi je vidjeti da mu se sviđaju. Rekla je da je presretan.

Nada se, kako kaže, i da će se i osobno upoznati.

– Kada prođe ovo čudno vrijeme i korona, možemo se i naći. Nevio voli nogomet, ja volim nogomet. Možemo organizirati zajednički odlazak na neku utakmicu, pozvan je na utakmicu PSV Eindhovena kada prođu epidemiološke mjere – kaže Dejan.

Iako je sad odjeven u boje talijanskog kluba, uzor mu je i dalje Portugalac u španjolskoj ligi Christiano Ronaldo.

– Čuo je za Romu, ali Christiano je Christiano – smije se Tea.

Nevio i njegov otac Davorin (37) veliki su obožavatelji nogometa te španjolske i talijanske lige. Tata mu je obećao da će ga, kada će biti moguće, voditi i na neku utakmicu. No, obitelj živi dan po dan. Prije velikih planova za utakmicu, sada planiraju kako provesti Božić u obitelji, držeći se propisanih mjera oko pandemije korona virusa.

Nevio je napisao i pismo Djedu Božićnjaku. Kao i većina djece, poželio je igrice za PlayStation, novi mobitel, društvenu igru i fidget spiner. Nešto će mu djedica i donijeti, kaže mama. Obitelj Krešić Đurović je neizmjerno zahvalna svima koji su htjeli pomoći.

Više pročitajte ovdje.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist