Aktualno

Pale smeće umjesto da odvoze!

Pale smeće umjesto da odvoze!

Ovo na fotografiji svakodnevna je popodnevna slika naselja Čibača u kojem je i – recimo – moderna Poslovna zona u Župi dubrovačkoj.

Nije to neka oku ugodna prirodna pojava, kao na primjer popodnevna izmaglica. Ne, ovo nema veze s prirodom, ni s ljepotom, ali ni sa pameću! Ovaj popodnevni gusti i vrlo smrdljivi dim posljedica je skoro svakodnevnih paljenja smeća i čega sve ne, djelatnika tvrtke „Solin građa“ u Župi dubrovačkoj!
 
Umjesto da odvezu smeće, kartone prodane robe, plastiku, gume i što sve ne na mjesto za odlaganje otpada, udaljeno ni kilometar daleko od ovog prodajnog centra, djelatnici „Solin građe“ skrate postupak, te to sve lijepo skupe na gomilu i zapale u popodnevnim satima! I tako nastane velika vatra, samim tim i dim kojeg vjetar raznosi naokolo po naselju, koje pokrije taj dim uz vrlo neugodan miris.

I tako već dugo vremena i skoro svaki dan. Okolni stanari upozoravali su upravu, čak zvali i vlasnika tvrtke u Solin, ali očito bez uspjeha. Naravno, nema ni sanitarnih inspektora, nema ni komunalnih redara Općine Župa dubrovačka, nema ni policije, zapravo nema nikoga od navedenih koji ionako tako rijetko navrate u ovaj dio Lijepe naše.

A imali bi razloga skoro pa svaki dan, pa bi nam nakon njihovim kažnjavanja ovakvih i sličnih ludosti mimo svakog zakona i reda, i proračuni bili bolje popunjeni. I što činit? Kako zaustavit ovu ljudsku ludost i bezobrazluk? Evo bar nekoliko fotografija, pa nek' se vidi kakav je popodnevni ugođaj u ovom dijelu Župe dubrovačke. U smrdljivom dimu zapaljenog smeća. Vajda će netko nešto konačno i učinit! 

Pročitajte još

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Dulist

NA TRAGU GRADONAČELNIKOVIH OPTUŽBI Milijunski penali Zračnoj luci! Je li bilo i pljačke?