Aktualno

‘PALA’ ODLUKA Evo tko će graditi pristupne ceste Pelješkom mostu

'PALA' ODLUKA Evo tko će graditi pristupne ceste Pelješkom mostu

Hrvatske ceste donijele su ovog petka odluku da će stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići – Prapratno i Prapratno – Doli graditi grčki Avax.

Riječ je o drugom, južnom dijelu pristupnih cesta Pelješkom mostu, dužine 18 kilometara. Procijenjena vrijednost radova bila je 449,1 milijun kuna bez PDV-a, a Avax je ponudio 511,5 milijuna kuna.

Na tom nadmetanju još je sudjelovao i austrijski Strabag koji je ponudio 569,2 milijuna kuna. Avaxovu ponudu u HC-u su ocijenili ekonomski najpovoljnijom, a Strabag sad ima pravo podnijeti žalbu na tu odluku o odabiru, kako prenosi Večernji list.

Avax je inače bio odabran i za izvođača radova na nadmetanju za gradnju sjevernog dijela pristupnih cesta Pelješkom mostu, dionice Duboka – Spragovići, no nakon Strabagove žalbe Državna komisija za kontrolu javne nabave tu je odluku poništila pa u HC-u moraju donijeti novu odluku. Rok je za izgradnju stonske obilaznice 28 mjeseci od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Hrvatske ceste donijele su i novu odluku o odabiru za dionicu Duboka – Sparagovići, a nju bi trebao graditi Strabag koji je ponudio 478,3 milijuna kuna. 

Izvor: Večernji list

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist