Aktualno

PAD GRANE NA CESTU Dubrovački vatrogasci sinoć imali intervenciju u ‘Bourbonu’

PAD GRANE NA CESTU Dubrovački vatrogasci sinoć imali intervenciju u 'Bourbonu'

Iza nas je nevrijeme popraćeno jakim vjetrom i kišom. Na dubrovačkom području je kako sinoć, tako i danas na snazi narančasto upozorenje.

Iz JVP Dubrovački vatrogasci ističu kako su imali tek jednu intervenciju. Radilo se o padu grane na cestu u Ulici bana Josipa Jelačića. Na intervenciji je sudjelovalo jedno vozilo i dva vatrogasca.

Temperature zraka
Najviše jutarnje zabilježene temperature zraka u Hrvatskoj zabilježene su na krajnjem jugu. Prema posljednjim podacima DHMZ-a, na Prevlaci je zabilježeno 15.3 Celzijeva stupnja, na Grudi 15.1 Celzijev stupanj, dok je u Dubrovniku izmjereno 14.9 Celzijeva stupnja. Trenutni ‘rekorder’ su Ploče u kojima je zabilježeno 15.4 Celzijeva stupnja. Prema podacima DHMZ-a (izmjerenima u 7 sati), u posljednja 24 sata na području Dubrovnika palo je 22,4 litre kiše po m2.

Vjetar vrlo jake brzine i dalje puše na južnom dijelu Hrvatske, i do 50 kilometara na sat, kako je zabilježeno na postajama na Prevlaci, Dubrovniku i na Lastovu. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog mjestimice obilnije kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni,  osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8), navode iz HAK-a na svojim stranicama.

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist