Kultura

OVOG UTORKA ‘Perivoj od gospođa’ ponovo u izvedbi Studentskog teatra Lero

Članovi Studentskog teatra Lero u utorak 25.listopada će u prostoru Lazareta (VIII lađa) odigrati predstavu ‘Perivoj od gospođa’ s početkom u 19 i 30sati. Cijena ulaznice je 20 kuna (2,65 eur) i može se kupiti 30 minuta prije početka izvedbe.

Perivoj od gospođa imaginarni je album slika i prizora izgubljenih i usamljenih vlasnica, nepoznatih žena i njihovih tuga, slutnji, patnji i utiha. Od nekog nekada zatajenih sanjarnica i neispričanih snova skrivenih u ruži vjetrova u koju su sklonjene ostale. Jednom. Kada su voljele. I nisu zaboravile. U crnini ostavljene. U perivoju skrivene. Izdvojeni spomenar izblijedjelih stranica koji podsjeća, opominje i priziva davne zaboravljene ljubavi, snove, utihnule strasti, žudnje i zanesenosti. U sjenama Grada gdje su se skrile.

„Svuda će se početi širiti plavo i dubine će postati još dublje a tišine neizdržive. Sakupljene u perivoju od gospođa u crnini, slutit će jedna drugu i ostajati i dalje venući svaka u svojoj vazi punoj suza. Netko će se sjetiti lastavica, netko mirisa magnolija a neke će naprosto stajati i gledati ispred sebe po stolu na kojem je poslužena večera. Možda posljednja a možda u slavu tišine i praznine u koju će, jedna po jedna, nestajati. Ili će sve zajedno ostati. Zaustavljene u želji. Ostavljene u molitvi. U uzdahu koji će trajati sve dok se posljednji plamen svijeće ne ugasi. Završni akord odsvira. I tama iz očiju ispuni ovaj imaginarni perivoj duša i sjena. U kojem će ih pokazivati kao posebnost podneblja, trag tradicije, dio rituala, davnog sna i očaja ili možda kao zanimljivu atrakciju. Onima rijetkim koji svrate. I požele biti tu. Jer, gosti su pozvani, ali, kao i obično, neće doći.“(D.M.)

Premijera je održana 30. studenog 2021. na Lerovoj sceni u Lazaretima u Dubrovniku.

 

Pročitajte još

OVOG ČETVRTKA U TEATRU ‘Prvih 50 godina – Tonko Jović u Gradu i o Gradu’

Dulist

PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE Upoznajte čuvare mašte koji istražuju površinu Sna!

Dulist

U SRIJEDU Predstavljanje knjige ‘Snažne godine’ autorice Lucije Kovačević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija