Aktualno

OVOG LJETA Zaplovite južnim Jadranom, riznicom kulturne i povijesne baštine

ACI marina Dubrovnik, 08-2018 foto: Davor Zunic / Fotofaktor.com

Čarobna priroda i bogatstvo otoka za brojne nautičare koji plove hrvatskim dijelom Jadrana predstavljaju jedno od najljepših nautičkih igrališta na svijetu koje nudi i sjajnu gastronomiju, vrhunsku uslugu i ponudu te razgranatu mrežu marina, od kojih je najviše u sustavu ACI-ja, vodećeg sustava marina na Mediteranu. U jednakoj mjeri obilazak nacionalnih parkova, muzeja i brojnih znamenitosti visoko je na ‘to do’ listi, jer je Jadran prava riznica kulturnih blaga i povijesne baštine.

Plovidba kulturnom UNESCO rutom započinje odmah u ACI marina Dubrovnik koja u sebi, poput školjke, skriva pravi biser. Ljetnikovac Sorkočević, najveće takvo zdanje u Rijeci dubrovačkoj, sagrađen je tijekom slavnih dana Dubrovačke republike. To velebno zdanje je savršen uvod za šetnju dubrovačkim povijesnim lokacijama i znamenitostima koje su neizostavan dio ovog arhitektonskog bisera. Gradske zidine, Stradun, Dubrovačka katedrala, crkva sv. Vlaha, Knežev dvor, brojne tvrđave samo su neki od dubrovačkih čuda koje vrijedi obići, a potom je najbolje zaputiti se na brod i s palube uživati u prirodnoj ljepoti uz zalazak sunca.

blank
Dubrovnik, 08/2018
ACI marina Dubrovnik
Davor Zunic / Petar Fabijan

Nakon uživanja u hrvatskom turističkom biseru, pravac usmjerite prema najljepšem dubrovačkom arhipelagu, Elafitskim otocima, koji svojom ljepotom, bistrim morem i pozicijom nijemih stražara predstavljaju pravi nautički raj. Nakon obilaska Koločepa, Lopuda i Šipana, najčešća je postaja ACI marina „Veljko Barbieri“ Slano, najmlađa od 22 ACI-jeve marine, koji nautičari posebno vole zbog mirne i prostrane uvale koja nudi prirodnu zaštitu u vremenima bura i nevera.

blank
Slano, 08/2018
ACI marina Slano
Davor Zunic / Petar Fabijan

Iduća postaja je ACI marina Korčula. Naslonjena na samu povijesnu jezgru grada, ova ACI-jeva marina pruža nezaboravan pogled na grad opasan stoljetnim kamenim zidinama te predstavlja idealan početak za istraživanje grada Marka Pola. Bogata povijest ovoga grada opasanoga zidinama zapisana je u kamenu i uličicama koje vode do znamenitosti poput katedrale Svetoga Marka, franjevačkog samostana iz 15. stoljeća s manastirom na otoku Badija, kuće Marka Pola i otkrivaju lice grada koje obiluje malim obrtima, elegantnim starim palačama i restorančićima koji nude tradicionalne korčulanske delicije poput cukarina, klašuna, hrustula i rozata.

blank
Korcula, 08/2018
ACI marina Korcula
foto: Davor Zunic / Fotofaktor.com

Ploviti se mora, kaže stara mornarska, a bisere koje hrvatska obala treba otkrivati uvijek iznova. Ova nautička avantura južnim Jadranom tek je početak plovidbe najljepšim morem svijeta.

Pročitajte još

POČELA IZBORNA ŠUTNJA Kazne za prekršitelje do pola milijuna kuna

Dulist

OSMI LET TJEDNO ZA NEW YORK United Airlines povećava broj letova prema Dubrovniku!

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Lapadska škola dobila Snoezelen sobu za djecu s teškoćama u razvoju!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija