Kultura

OVOG ČETVRTKA U parku Gradac koncertna večer posvećena Beethovenu

park gradac djir 04112017 50

U nastavku glazbenog programa 71. Dubrovačkih ljetnih igara, koncert posvećen Beethovenu održat će Dubrovački simfonijski orkestar s pijanistom Marijanom Đuzelom, a pod dirigentskom palicom talijansko-turske dirigentice Nil Venditti, u četvrtak, 30. srpnja s početkom u 21.30 sati u parku Gradac.

Festivalski nastup dubrovačkih simfoničara pod pokroviteljstvom Kraša donosi program posvećen 250. obljetnici rođenja Ludwiga van Beethovena, iako će ga otvoriti uvertira Rossinijeve opere Il turco in Italia. U izvedbi Beethovenova Petog koncerta u Es-duru, poznatijeg kao Carski koncert, orkestru će se pridružiti nagrađivani hrvatski pijanist Marijan Đuzel koji je svoja pijanistička znanja usavršio na Kraljevskom konzervatoriju u Bruxellesu kod Aleksandra Madžara. Drugi dio glazbene večeri u parku Gradac donosi izvedbu Beethovenove Prve simfonije.

Dubrovački simfonijski orkestar važan je dio bogatog i raznolikog kulturnog nasljeđa Dubrovnika i Hrvatske te nezaobilazan dio programa Dubrovačkih ljetnih igara, na kojima redovito nastupa s vrhunskim inozemnim i domaćim gostima solistima i dirigentima, uglavnom u atriju Kneževa dvora. Zbog epidemioloških mjera, pozornica njihova ovoljetnog festivalskog nastupa je park Gradac, i to pod ravnanjem talijansko-turske dirigentice Nil Venditti koja je nedavno imenovana i glavnom gostujućom dirigenticom Toskanskog orkestra. Ove i sljedeće sezone angažirana je i kao pomoćna dirigentica Nizozemskog filharmonijskog orkestra s kojim je već debitirala u amsterdamskom Concertgebouwu. Nedavno je ostvarila i svoj prvi nastup s Orkestrom iz Paua ravnajući izvedbom Schumannova Koncerta za violončelo i Beethovenove Sedme simfonije. Ravnatelj tog orkestra Frédéric Morando, izjavio je tada kako je Beethovenova glazba njezina specijalnost te kako je smatra iznimnom umjetnicom koju očekuje nevjerojatna karijera.

Ulaznice za koncert dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1). Uz kupnju ulaznica Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10% popusta, a takva kupnja u iznosu od najmanje 500 kuna donosi i voucher koji omogućuje 30% popusta na festivalske suvenire. OTP banka d.d. programom vjernosti OTPeticom korisnicima omogućuje dodatnih 10% popusta pri kupnji ulaznica na prodajnom mjestu u Festivalskoj palači.

Dubrovačke ljetne igre prilagodile su svoje poslovanje preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 te se moli publiku da se pridržava istih.

Pročitajte još

VEČERAS U KNEŽEVU DVORU Međunarodni festival opernih arija ‘Tino Pattiera’

Dulist

POTPISAN UGOVOR Gružani će u TUP-u dobiti suvremeno opremljenu knjižnicu!

Dulist

PREDSTAVLJEN MIDSUMMER SCENE ‘Nijedan grad u Hrvatskoj nema ovako bogati kulturni program’

Dulist