Kultura

Djeco, prijavite se i postanite dijelom kazališne avanture

Djeco, prijavite se i postanite dijelom kazališne avanture

Već jedanaesti put umjetnička organizacija Kazališni studio organizira Ljetnu kazališnu radionicu namijenjenu djeci i mladima od 12 do 22 godine.

– Posljednjih smo se šest godina posvetili dramama Marina Držića (Venere i Adon, Pjerin, Tripče de Utolče, Džuho Kerpeta, Tirena i Skup) te se ove sa zadovoljstvom upuštamo u odgovorno poigravanje s jednom od njegovih najpoznatijih… pastorala?… ekloga?… rustikalno-mitoloških drama?… ili (kako je Držić naziva jednostavno) ‘komedija’?… kojoj ni pravo ime ne znamo, ali je poznajemo pod imenom GRIŽULA iliti PLAKIR. Radionica, koju ostvarujemo u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, održava se od 3.-eg do 14.-og kolovoza u dvorištu Ljetnikovca Skočibuha – pišu iz udruge te pozvaju sve zainteresirane mlade Dubrovčane da se prijave do 31. srpnja 2020. na: kazalisnistudio@gmail.com i postanu dijelom ove po mnogo čemu jedinstvene ljetne kazališne avanture.

Program podržavaju Grad Dubrovnik i Ministarstvo kulture RH. Zanimljivo, Kazališni studio ove godine obilježava 19 godina djelovanja, što je pravi uspjeh za jednu neovisnu kulturnu organizaciju.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist