Zanimljivosti

Ovo su tkanine koje se ne peru s omekšivačem!

Ovo su tkanine koje se ne peru s omekšivačem!

Kada odjeći želimo dati malo finog miris i puno mekoće, onda koristimo omekšivače. Oni će uistinu omekšati tkaninu, reducirati statički elektricitet i dodati miris našem rublju.

Međutim, neke tkanine ne bi se smjele tretirati omekšivačem. Koje su to, zna portal Zadovoljna.hr.
1. Tkanine od mikrovlakna. Zahvaljujući čvrstim isprepletenim nitima tkanine od mikrovlakna izrazito su izdržljive i imaju sjajna upijajuća svojstva. Ako ih tretirate omekšivačem polako ćete uništiti njihovu učinkovitost i skratiti rok trajanja vlaknima.

2. Sportska odjeća. Većina sportske odjeće tehnološki je prilagođena jakom znojenju tj. upija znoj s kože i hladi vas tijekom fizičke aktivnosti. Omekšivač na njima ostavlja sloj koji ih sprječava u apsorbiranju tjelesnih tekućina.

3. Odjeća od nezapaljivih tkanina. Mnoga radna odjela s razlogom su napravljena od posebnih tkanina otpornih na požar – štite od vatre na mjestima gdje ste izloženi potencijalnom požaru. Ne tretirajte ih omekšivačem jer on negativno djeluje na njihovo svojstvo otpornosti na vatru i naposljetku ih čini zapaljivima.

4. Ručnici. Svi volimo mekane i mirišljave ručnike, ali omekšivač ih sprječava u njihovoj glavnoj funkciji – apsorpciji. Baš kao i kod sportske odjeće, omekšivač na ručnicima ostavlja tanki sloj ‘voska’ zbog kojeg više ne upijaju vodu kako bi trebali. Uostalom, bez problema ih možete učiniti mekanima i bez upotrebe omekšivača.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist